12/12/15 17:10
(http://pik.bg)

Съдят майка, малтретирала осемгодишната си дъщеря в Пловдив

Съдят майка, малтретирала осемгодишната си дъщеря в Пловдив

Втори обвинителен акт срещу жени за малтретиране на близки внася Районна прокуратура - Пловдив в рамките на последните няколко дни, предаде БГНЕС.

Днес става ясно, че поради изключителност на случая, прокуратурата служебно е образувала досъдебно производство по казус, който иначе е от частен характер. Става дума за малтретирано дете. Пред съда ще застане 37 годишната Янка В. Освен осемгодишното момиче, тя има оше четири деца от двама бащи. В момента живее с мъж, който е биологичен баща на три от тях, но не и на въпросното дете. Въпреки, че не му е роден баща, именно той, обаче, се е смилил над него и се е намесил в негова полза. Той, а не родната му майка.

През ноември миналата година Янка В. забранила на детето да докосва телевизора, но то го пипнало. Това предизвикало истинско насилие - майката се ядосала, започнала да бие с пръчка детето по лицето и по ръцете, после му наредила да застане на колене върху натрошени орехови черупки с ръце над главата. Въпреки, че детето изпитвало силни болки, тя не отменила наказанието и легнала да спи. Малката стояла в тази поза няколко часа, докато пастрокът се събудил, видял го и го изпратил да спи.

Седмица по-късно момичето отишло на училище, където било в първи клас и споделила със своя съученичка какво й се е случило. Намесила се класната, която веднага я завела при медицинската сестра. На детето било оказана помощ, а при прегледа били открити множество наранявания и синини по крайниците. Седем свидетели са разпитани по случая. Майката не се признава за виновна. Разпоредба по чл. 49 ал.1 от НПК дава възможност на прокуратурата да реагира в подобни частни случаи, ако пострадалото лице не може да защити своите законни права и интереси поради безпомощност и зависимост от извършителя на престъплението. 

Социалните служби следят случая, от момента, в който насилието е установено, детето живее в Кризисен център за защита на деца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване