12/13/15 12:54
(http://www.klassa.bg/)

LA Times: Немските политици престанаха да се доверяват на курса на Меркел

 Авторитетът на германския канцлер Ангела Меркел всъщност не е така безупречен, както изглежда – през последните месец от нея са недоволни германците и членовете на нейната коалиция, пише коментаторът Ерик Киршбаум в LA Times.
Въпреки имиджа на „най-влиятелната жена в света” политическата власт на Меркел е сериозно подкопана – нейната популярност за последните 3 месеца се намира в състояние на „свободно падане” на фона на опасенията, че правителството на ФРГ губи контрол над границите на страната. Меркел все по-често се сблъсква с недоволството в своята партия и тази критика става все по-силна с приближаване на ежегодния конгрес на Християндемократическия съюз на Германия (ХДС-ХСС).

„Очакват се множество мрачни дискусии по отношение на жената, която сега списание Time нарече човек на годината” – пише коментаторът. Мнозина членове на партията са сериозно обезпокоени от решенията на Меркел относно миграционната политика, което се отразява на миграцията на германския канцлер.

Меркел и досега отказва да постави горна граница за пристигащите бежанци, което би означавало да затвори границите за нови мигранти. Според социологическите рейтинги сега около 50% от немците подкрепят канцлера по този въпрос.

Според информация от германското МВнР в страната през тази година са регистрирани 965 хиляди бежанци, до края на годината може да станат милион.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване