12/13/15 13:43
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: От всичкото разбрах, че Радан Кънев започва кампания за президентски избори


Премиерът Бойко Борисов тълкува снощното решение на ДСБ да излезе в опозиция като начало за предизборна кампания за президентския пост от страна на Радан Кънев. Това обяви той пред журналисти след като откри близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог.

"От всичкото ми става ясно, е, че човекът, към който винаги съм имал много приятелско и взаимно мисля отношение - Радан Кънев, целта е президентските избори. Аз така го разбирам. Считам с всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори. Разбира се, пожелавам им успех, ако това им е тактиката", обяви Борисов.

Той обаче посочи, че никога не трябва, "ако сме истински родолюбци, бащи или майки и всеки, който както се чувства към хората, избрали ни на тези постове", да се залагат човешки съдби или цялата държава заради една или втора лична амбиция.

Той посочи, че можело да се обсъди обща кандидатура за предстоящите президентски избори, "ако е толкова силно желанието".

"Надявам се на мъдрост. Вярно е, че веднъж като направиха анонс, няма как да се дръпнат назад, но малко спокойствие и такт", посочи Борисов.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент догодина вчера пред "Дарик" все още лидерът към онзи момент на ДСБ Радан Кънев обяви, че не изключва тази възможност. Той даде подобна заявка за пръв път преди някоко месеца. В събота Кънев разясни, че даже такова кандидатиране ще бъде по-лесно, ако не заема лидерския пост.

Той обяви още, че стабилността от негова страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налагало.

В ефира на "Дарик" вчера той коментира случващото се доста по-агресивно и дори заплаши реформаторите с предсрочни избори.

"Само преди месец и половина имаше избори, знаем резултатите какви са. Нищо добро не би ни донесло след 2 месеца да има други или по-точно по-различно от това, което е", обяви още Борисов.

Той посочи, че нямал навика да коментира други партии, но от сутринта говорил с всичките министри, свързани с реформаторите. "Защото през това време, което сме работили, те винаги са били мои и аз техен – били сме един много добър екип и видимите резултати, които и днес - 110 км път между Родопите, Пирин и Рила за нашите курорти и СПА центрове, това са неща, за които са мечтали хората десетилетия, не са били факт." О думите му не се разбира какво са си казали с министрите.

По-рано сутринта подалият оставка от поста председател на ДСБ Радан Кънев обяви, че вече зад гърба на Москов ще бъде политическата подкрепа на Борисов, а не на реформаторите. Самият Москов продължава да твърди, че е министър на Реформаторския блок в правителството.

Сутринта му звъннал и областният управител на София Веско Пeнев, за да му каже, че ако Борисов няма претенции към него, иска да си върши работата, "защото това са човешки съдби, много хора. Това не са детски игри – днес така, утре иначе", обяви още Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване