12/13/15 13:05
(http://www.klassa.bg/)

Д-р Петър Москов: Винаги съм бил и ще бъда министър от квотата на РБ, не би ми било приятно, ако другите министри от РБ подадат оставка, защото да отстъпваш територия не е добре

 Не би ми било приятно, ако другите министри от Реформаторския блок подадат оставка, защото да отстъпваш територия не е добре. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. „Нямам намерение да напускам ДСБ. Подал съм оставката си като заместник-председател, защото осъзнавам, че моят избор изисква да направя това нещо”, заяви д-р Москов. Според него въпросът е дали Реформаторският блок и ГЕРБ управляват заедно или не. „Ако има стратегическа цел коалицията между РБ и ГЕРБтя трябва да бъде трайна и да не дава възможност да се върнат на власт онези преди година и половина, но ако такава коалиция не е възможна, България ще потъне в хаос на най-шарени управления. Това не е моята цел”, заяви министър Москов. Той посочи, че откакто е министър, стои от първия момент върху изпълнението на управленската програма на правителството. Във връзка с промените в Конституцията, министър Москов заяви, че има стъпка назад и не оневинява позициите ГЕРБ. На въпрос дали ще предложи министър на правосъдието д-р Петър Москов заяви, че няма да каже никакво име. „Това е нещо, което съм поставил за своя собствена персонална цел. Надявам се, че блокът има възможност. Защо ДСБ трябва да остава извън това предложение, извинете? Трябва да предложим смислен, почтен човек, който да продължи програмата. На кой да дадем да го направи – на главния прокурор, на трети, четвърти?”, попита д-р Москов. Според него ГЕРБ трябва се върне към разумния диалог, а РБ да се опитва да взима единни решения. На въпрос дали остават другите министри от РБ в кабинета, той отговори, че не е водил такива разговори. „Не ми е било и цел. Това не е моя работа. Не би ми било приятно, ако това се случи, защото да отстъпваш територия не е добре. Министър Москов заяви, че е министър от квотата на Реформаторския блок. „Винаги съм бил и ще бъда такъв. Има спекулации и видни политици в ДСБ са ме наричали по всякакъв начин. Част от тях са ме наричали човек от ГЕРБ. Повечето от тях са на заплата при ГЕРБ, а аз съм министър от квотата на РБ”, каза министърът на здравеопазването. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване