12/13/15 20:12
(http://pik.bg)

Наредихме се на шесто място в света по пострадали от стихии

Наредихме се на шесто място в света по пострадали от стихии

България е на шесто място в списъка на най- пострадалите от природни бедствия държави. Причината са наводненията и градушките, които отнеха живота на 31 души и нанесоха щети за милиони левове през 2014 година. Данните са на годишния доклад Global Climate Risk Index, цитиран от Нова тв.

Промените в индекса не засягат само страната ни, а региона като цяло. На първо място за същата година застава съседната ни Сърбия. На трето място пък застава Босна и Херцеговина. И двете страни бяха засегнати, подобно на нас, от наводнения, със значителни щети и човешки жертви.

Освен по загуба на човешки животи, авторите на изследването са взели предвид и паричното изражение на бедствията, ползвайки данни на застрахователни компании, работещи глобално. Ръстът на риска у нас е действително значителен след бедствията от 2014 година.

Само година по-рано, в същото изследване, България е на 77-о място, лидерът Сърбия – на 93-о, а Босна и Херцеговина – на 89-о.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване