12/13/15 13:11
(http://www.klassa.bg/)

Полицията в Токио ще сформира взвод от дрони

 Полицията в Токио планира сформирането на взвод от дрони във връзка с въвеждането на нови регулации, които забраняват полетите на роботизирани машини над гъсто населени жилищни райони, посочват представители на градската управа, цитирани от Japan Today. Звеното, включващо няколко десетки офицери, обучени да управляват безпилотни самолети, ще започне работа по-късно този месец. Това ще бъде първият по рода си екип на японската полиция.
При засичане на дрони в забранена за полети зона, взводът ще издирва операторите и ще разпорежда приземяването на дроните. При неподчинение в действие ще влизат големи дрони, оборудвани с камери и мрежи с дължина между 2 и 3 метра.
Новите регулации, които са част от преразгледания Закон за гражданското въздухоплаване, влязоха в действие в четвъртък. Те бяха въведени, след като малък дрон с ниска доза радиационно излъчване кацна върху покрива над кабинета на японския премиер през месец април.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване