12/13/15 09:20
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Политическият гръб на Москов вече е Бойко Борисов (допълнена)


Политическият гръб на Петър Москов в правителството се казва Бойко Борисов, който е премиер на България. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Би Ти Ви по повод снощното решение на партията му да мине в опозиция, а здравният министър Москов да остане в кабинета, като подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

Личното решение на Петър Москов да остане министър, не може да се тълкува като това, че той е министър от ДСБ, каза още Кънев. И напомни, че вторият здравен министър в първия кабинет "Борисов" Стефан Константинов беше член на ДСБ в Кюстендил.

ДСБ според вчерашните си решения, тя е опозиционна силя, тя няма право да има министри. Личният избор на министър Москов да не напусне обуславя неговата оставка като зам.-председател на партията, добави той.

Според Кънев всякакви твърдения, че ДСБ е на власт, и в опозиция са спекулации. И отбеляза, че партията има последователна позиция и поради тази причина минава в опозиционна партия без уговорки в парламента, правителството и подобни.

На въпрос има ли конфликт между него и Петър Москов, доколкото лидерът на ДСБ призова в петък заместника си към оставка от правителството, Кънев коментира, че вече са в различни роли, а очевидно ще имат и различни пътища занапред.

Радан Кънев заяви, че ДСБ остава част от Реформаторския блок, от процеса на взимане на решения в него и  искрено се надява, че по-бързо или по-бавно ще убеди колегите си, че това правителство е вредно за развитието на страната.

На въпрос това началото на разпада на РБ ли е, лидерът на ДСБ коментира, че няма как задълго да остане Блокът. Всеки трябва да направи своя избор с дългосрочни цели и последици, поне що се отнася до ДСБ, добави той. Нека да гледаме спокойно на процесите, които се случват, излизането на ДСБ в опозиция е важен ход за това, което предстои в следващите години. Искам да подходим към този процес сериозно, каза той. По думите му въпросът трябва да бъде решен сравнително скоро, но не и по телевизията.

Според Кънев въпросът за предсрочни избори е към премиера Борисов и към широкото мнозинство, след като ГЕРБ са партньори към всички в този парламент, но не и с РБ. Когато си пердашат през просото с ДПС и АБВ, създават си при почти всяко гласуване алтернативни мнозинства и не обръщат внимание на РБ, защото сме малки, няма проблем, но когато ние кажем, че искаме опозиция веднага се заговаря за предсрочни избори, ами дайте ги тия предсрочни избори, коментира още лидерът на ДСБ.

Той уточни, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов в последните дни, но според него отношенията на ГЕРБ с ДПС не били като с опозиция, а имало регулярни контакти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване