12/13/15 19:39
(http://pik.bg)

След масовите арести на "Капитан Андреево": Отворихме границата си с Турция

След масовите арести на "Капитан Андреево": Отворихме границата си с Турция

България отново отвори границата си с Турция, след като беше закрита в продължение на пет часа в неделя, по време на специализирана акция за борба с корупцията, в рамките на която бяха задържани 33-има митнически служители, предаде Фокус.

Митничарите бяха задържани като част от „разбиването на група, занимаваща се с организирана престъпност“, каза Даниела Попова от прокуратурата, която беше начело на антикорупционната операция. По-рано главният прокурор Сотир Цацаров каза, че „всички митнически служители от сутрешната смяна, които контролират влизането в България през ГКПП „Капитан Андреево“ са били задържани“.

Повече от 100 000 лева са били намерени при стотина обиска в пет града в близост до границата, каза Попова. Предполага се, че служителите пускали превозните средства да преминават без да бъдат проверявани, в замяна на от 5 до 300 евро, заявиха прокурорите. Министър-председателят Бойко Борисов каза, че очаква до 100 души да бъдат задържани за разпит в рамките на операцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване