12/13/15 12:23
(http://pik.bg)

Танчев: Случващото се в парламента сме го виждали и преди

Танчев: Случващото се в парламента сме го виждали и преди

Това, което наблюдаваме да се случва, сме го наблюдавали и преди. Аз лично съм бил част от управляващата партия и не ме учудва това, което се случва. Това заяви Светлин Танчев, председател на ПГ "БДЦ-НС" и Народен съюз. Така взаимодействат тези хора с коалиционните си партньори. Потупване по рамото и след това те врътват в най-сюблимния момент.Това не е нещо неочаквано, но ние винаги сме водили една последователна политика на градивна опозиция и винаги сме казвали, че това, което е полезно за страната, вписвайки се през нашата призма, бихме го подкрепили, каза Танчев.

Според него Народният съюз още от самото начало е имал много тежки решения през изминалата година и по отношение на фискалната политика в страната и за съдебната и пенсионната реформа. Последователно сме взимали решенията си , посочи той. Танчев заяви също, че след изборите са станали по-значим фактор в работата на парламента с резултата, който са дали. Танчев вижда и промяна в управляващата коалиция, в това, което се случва в парламента. Виждаме сериозни трусове в по-малките субекти като Патриотичния фронт, Реформаторския блок. Търсят повече взаимодействие с партии като нас, които с последователни и си стоят на мястото, поясни той. Танчев посочи, че не е ясно какво ще се случи с Партиотичния фронт, Реформаторския блок. “Това управление изглежда много хаотично.

Голямата партия , се чувства много комфортно, защото в тази “мътна вода” може лесно да прелъстява по-малките групички”, коментира той. Тук сме не за да делим министерски постове и да говорим кой влиза и кой излиза от властта, а за да говорим за бъдещето на “Народния съюз”, заяви Явор Хайтов. Румен Йончев - съпредседателят на “Народния съюз”, коментира и промените в конституцията и съдебната реформа като цяло. Той посочи, че Народното събрание има 240 народни представители и 10 от тях се опитват да наложат волята си как да изглежда българската конституция. “Става дума за борба между няколко адвокатски кантори, които се опитват да овладеят съдебната власт, но народното представителство не може да участва в подобен спор. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване