12/13/15 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Учител заподозря ученичка мюсюлманка в тероризъм в САЩ

 Учител в американския щат Джорджия попитал 13-годишна ученичка-мюсюлманка има ли в раницата си бомба, пише Associated Press. Според бащата, момичето много се разстроило.
„Аз не съм учил децата си да ненавиждат хората или да мислят, че те са по-добри от другите” – заявил мъжът пред The Atlanta Journal-Constitution. Произхождащ от Сомалия, притежаващ в САЩ хранителен магазин и работещ като шофьор, бащата добавил, че възнамерява да спре дъщеря си от училище.

Според момичето, носещо хиджаб (забрадка), учителят го извикал в коридора и казал, че шегите на детето са стигнали твърде далеч, особено като се отчита ставащото по света.

Представителката на системата за училищно образование в окръг Гуинет Слоан Роач съобщила, че директорът на училището поднесъл на семейството извинения. Училищното ръководство не вярва, че забележката на учителя е направено с лоши намерения. Според тяхната версия учителят искал учениците по-бързо да си приберат раниците и казал на забавилото се момиче: „Какво имаш там, бомба ли?”

Бащата и дъщерята простили на преподавателя. Според шефа на местното отделение на съвета по американо-ислямски отношения Юсуф Бурке, инцидентът показва как ислямофобията влияе върху човешките отношения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване