12/13/15 17:55
(http://www.dnevnik.bg/)

Цачева се чуди с какъв акт ДСБ ще мине в опозиция


Не ми е известно с какъв акт ще бъде обективирано намерението на ДСБ да мине в опозиция, коментира в телевизионно интервю председателят на парламента Цецка Цачева. Тя напомни, че Реформаторският блок беше регистрирана като коалиция за парламентарните избори, въз основа на споразумение между пет партии.

След заявката на ДСБ и лидера й Радан Кънев да мине в опозиция има много въпрос около това споразумение - ще остане ли Блокът и в какъв формат, добави още Цачева. Стои в чисто юридически и политически план въпросът с кого ГЕРБ има споразумение, ще има ли оттегляне на една от партиите, като какъв ще бъде този акт, ще си оттегли ли ДСБ подписа от коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, попита още Цачева.

Тя настоя РБ ясно да обяви в какъв формат ще продължи. Попита и как ще гласуват Реформаторите и специално ДСБ при третото четене на конституционните поправки, което е в цялост по целия законопроект. Ако нямаме 180 гласа, цялата процедура отива в историята, напомни Цачева.

Според нея ако поправките в основния закон не бъдат приети, това ще е провал за ГЕРБ. И добави, че не приема реформата за проформа.
 Аз лично не мога да си представя как ще се взимат решенията в тази парламентарна група, коментирам това, защото това ще има отношения в работата на целия парламент, заяви още Цачева.

Министър Москов и всички останали министри са такива въз основа на решение на парламента, след като няма друг акт - те остават такива, каза тя.

Цачева разчела словото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов като критика към самата съдебна система, от която е част. Защото противоречието между съдии и прокурори, това внасяне на обвинението от страна на прокуратурата, което не издържа в съдебна зала са неща, които трябва да се променят, но не трябва и да се абсолютизира, заяви Цачева.

Несериозно е изобщо да се задава въпросът обслужва ли ГЕРБ главният прокурор Сотир Цацаров, коментира още Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване