12/14/15 17:55
(http://pik.bg)

25 жилища има в общинския фонд на Трън

25 жилища има в общинския фонд на Трън

Жилищният фонд на община Трън се състои от 11апартамента, 5 къщи, 7 бунгала и 2 общежития към края на 2015 г. , съобщиха от общината. Той е стар и амортизиран. Повечето апратаменти - 10 на брой, са съсредоточени в кв. "Мурговица"

.В общинския център се намират и останалите жилища, с изключение на шест бунгала, които са в селата Туроковци и Филиповци. Общинските жилища в по-голямата си част са построени преди повече от 30 години. Община Трън не разполага с достатъчно общински жилища, за да бъдат удовлетворени всички молби за настаняване, отчитат от местната управа. В същото време е налице значителна разлика между наемните цени на свободния пазар и тези на общинските имоти, по данни на администрацията.

Затова в стратегията за управление на общинската собственост е заложена продажба на амортизирани жилища, строителство на нови общински жилищни сгради, или учредяване право на строеж. Местната управа възнамерява и да актуализира наемните цени на имотите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване