12/14/15 16:45
(http://pik.bg)

5 полезни функции на скенерите за пръстови отпечатъци

5 полезни функции на скенерите за пръстови отпечатъци

През 2011 година мобилните устройства получиха една ценна опция, а именно, скенери за пръстови отпечатъци, с които се дава достъп до мобилните устройства. Скенерът за пръстови отпечатъци е една чудесна функционалност, която не бива да игнорирате. Дали обаче с тази функция се изчерпва изцяло тяхната полезност?

Въпросът е какво друго бихме могли да правим с тях, различно от това да влизаме в нашите телефони. Предлагаме ви списъка на Phone Arena с 5 полезни функции на скенерите за пръстови отпечатъци.

1. За заключване на приложения и папки

Всички имаме неща, които искаме да запазим само за себе си. Ето защо ще оценим възможността да заключваме определени приложения и папки на смартфона си с пръстов отпечатък. За съжаление обаче тази функция все още е интегрирана в малко модели.

2. Взаимодействие с основните приложения

Възможностите тук са буквално безкрайни. Представете си да можем с продължително натискане на сензора за пръстови отпечатъци да започваме разговор с избран от нас контакт в  телефона ни. Или с двойно натискане да споделяме снимка, с приплъзване да преминаваме към следващата песен, когато Music плейърът е включен, и така нататък.

3. Управление на уведомленията

Смартфоните стават все по-големи и това затруднява работата с една ръка. Някои производители, като Xiaomi, позволяват просто да тласнем надолу пръст някъде по началния екран, за да отворим уведомленията, докато Huawei позволяват да направим това с комбинация от слабо почукване или докосване на скенера за пръстови отпечатъци.

4. Отваряне на конкретни приложения

Всички ние имаме едно или две специфични приложения, които използваме много често. Ако имахме възможност за пряк път до тях през скенера това можеше да ни спести време като премахва необходимостта от отиване на началния екран и стартиране от там.  

5. Логване в различни акаунти

Вместо да въвеждаме пароли всеки път когато искаме да се логнем в някой наш акаунт, може да удостоверим самоличността си като използваме скенера за пръстови отпечатъци на устройството си.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване