12/14/15 11:39
(http://www.dnevnik.bg/)

Москов и Борисов ще продължат заедно здравната реформа


Здравна реформа, както и всяка друга, може да се случи, само ако тя има стабилно мнозинство и само ако  минава през лостовете на управлението. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов, който заедно с премиера Бойко Борисов откри обновеното отделение за реанимация в неврохирургията на "Пирогов".

Москов вчера взе решение да остане в изпълнителната власт след като партията му ДСБ мина в опозиция.

"Смисъл за съществуването на всяка политическа партия е да реализира идеите си във властта. От тази гледна точка е важно за мен и ДСБ, и Реформаторският блок да реализират идеите си във власта - трудно, тежко, с битка", продължи той.

"Не мога да приема връщане на ДСБ в капсулация независимо от трудностите по пътя. Можеш да загубиш битка, не можеш да губиш войната", каза Москов, който вчера подаде оставка от ръководството на партията.

Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че замисляният от БСП вот на недоверие към правителството по темата за здравеопазването няма да мине. "Предпологам, че  вотът на недоверие е напълно основателен, защото този проект тук (бел. ред. - в "Пирогов") две години беше замразен и хората се лекуваха в ужасни условия. Докато този министър направи така, че самите професори, доктори сега вътре споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа", каза с доза ирония премиерът и напомни, че през последната година дефицитът на здравната каса е намалял значително. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване