12/14/15 10:51
(http://pik.bg)

Откриват изложба изненада за рождения ден на Вежди Рашидов

Откриват изложба изненада за рождения ден на Вежди Рашидов

В столичната галерия „Средец” се открива една малко по-необичайна и нетрадиционна изложба, съобщават участниците в нея, цитирани от пресцентъра на Министерство на културата.

Те са големите български творци Светлин Русев, Емил Стойчев, Любен Генов, Захари Каменов, Николай Янакиев, Свилен Блажев, Крум Дамянов и Валентин Старчев. Името на изложбата е „Поздрав за Вежди”, който е роден на 14 декември, а участниците в събитието искат да го поздравят и да му пожелаят скорошно оздравяване и завръщане на работа.

Припомняме, Рашидов е на лъчетерапия в Германия, след като през октомври лекарите му откриха опасни възли в гърлото. Експозицията ще включва живопис и скулптура. За ценителите на художественото изкуство не е тайна, че досега по традиция Вежди Рашидов канеше колеги и приятели на изложба на рождения си ден.

Сега видните артисти са решили да разчупят обичая, като разменят ролите и отбележат този ден с по няколко свои творби и с таланта и изключителността си, с вглъбеността и отдаването, които само изкуството прави възможни.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване