12/14/15 13:41
(http://pik.bg)

Пазете си профила във "Фейсбук", хакер иска да го открадне

Пазете си профила във "Фейсбук", хакер иска да го открадне

Анонимен хакер краде "Фейсбук" профилите на студентки от Велико Търново, информира Нова ТВ. След като взима личните им данни, се опитва да ги изнудва.

22-годишната Магдалена от Сливен попада в схемата без дори да се усъмни, че става въпрос за измама.

„Ако се замислят хората всеки би реагирал така, това е едни нормален ден, моя приятелка ми пише, аз не се замислям, че зад този Фейсбук може да не е тя. Тъй като момичето не е в България и реших да и помогна, казах си паролата. Час по-късно опитах да вляза във "Фейсбук", но не успях. Опитах да вляза в АБВ пощата си, също не успях!", коментира Магдалена Пеева, студентка от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Само за няколко часа в същата схема попадат още пет нейни приятелки. На следващият ден Маги решава да опита де се свърже с хакера.

„От "Фейсбук" профила на моя приятелка реших да пиша на моя, да попитам кой всъщност e там и защо го прави, какво иска. Отсреща ми се отговори, че иска мои снимки по бельо... Нямам никакви подозрения. Мисля, че е случайно", споделя Магдалена.

„Според компютърни специалисти най-популярните интернет платформи в мрежата са добре защитени. В повечето случаи потребителите стават жертва на заблуда от страна на хакерите", коментира компютърният специалист Юри Стойнов.

Случаят вече се разследва от полицията в старата столица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване