12/14/15 14:33
(http://pik.bg)

Румен Петков: Перспективата да покажем алтернатива във Варна е много сериозна

Румен Петков: Перспективата да покажем алтернатива във Варна е много сериозна

"За ПП АБВ позицията на гражданското общество е кауза", каза Румен Петков на пресконференция във Варна, на която бяха представени резултатите от участието на партията в местните избори, съобщава „Фокус”.

За участие в местния вот партията е регистрирала общо 160 общински съветници в листи на АБВ, 41 кандидати за кметове на населени места, четирима кандидати за райони кметове и четирима кандидати за общински кметове. АБВ е подкрепила трима кандидати за кметове на други политически партии, двама независими кандидати и е участвала в две местни коалиции. Избрани са общо 13 общински съветници, от тях 6 са от участието на АБВ в местни коалиции и седем са от излъчени от листи на партията. Избрани са общо 9 кметове на населени места, като четирима са от местни коалиции и петима са кандидати на ПП АБВ. На заседание на областния съвет е утвърден Граждански съвет на ПП АБВ във Варна, като за негов председател е избран бившият областен управител Иван Великов.

Румен Петков поздрави избраните общински съветници в Белослав, Аксаково и Девня. „Те проведоха много тежка битка, но битка с добър резултат. Избрахме кметове, които имат визия за бъдещето на своите населени места, а това никак не е малко.

Ние продължаваме да се борим с виждането за политика за бъдеще на Варна и региона. Резултатът в община Варна е неудовлетворителен. Не е нормално кандидатът за кмет на община Варна да има 15% по-малко от листата. Това е много показателно, затова и вчера на заседанието на Областния съвет обсъдихме възможността да бъде избрано временно ръководство от Националния изпълнителен съвет на партията, което да подготви, организира и проведе пълния цикъл отчети-избори във Варна. Във Варна имаме много качествени и солидни хора, но не съумяхме да излезем от вътрешнопартийната черупка. Затова още веднъж искам да подчертая ролята и мястото на Гражданския съвет.

За нас това е много важно. Перспективата да покажем алтернатива във Варна е много сериозна, има много силни възможност. Ще бъдем диалогични, ще подкрепяме всички разумни предложения на кмета на общината с целия ресурс, с който разполагаме и като обществено влияние, и като гражданска позиция, и като политическа партия в национален мащаб. Ще предложим и в най-скоро време нашата визия за бъдещето на Варна”, подчерта Румен Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване