12/15/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Агенция „Асад тур“ кани туристи на фронта в Сирия

 Туристически пътувания до Сирия, включващи посещение на линията на фронта, могат да бъдат стартирани от началото на 2016 г., съобщи mskagency.ru. Във Федералната служба за интелектуална собственост (Роспатент) е постъпила молба за регистрация на фирма „Асад тур“. Както предава агенцията за градски новини „Москва“, предприемачът възнамерява още през следващата година стартира проекта си. Предвижда се това да бъдат индивидуални турове с продължителност 4-5 дни, като групите могат да бъдат разширени до 3-5 души. Компанията, която се е захванала с този странен бизнес вече води преговори с хотели и транспортни фирми в Сирия. Независимо от кризата в туризма в Русия след свалянето на пътническия самолет над Египет и конфликта с Турция заради сваления бомбардировач Су-24, в страната със сигурност има достатъчно желаещи, които биха си платили, за да видят с очите си места, в които се водят бойни действия.

Междувременно стана известно, че правителствените войски в Сирия са си върнали контрола над летище край Дамаск. Става дума за военното летище Мардж ал-Султан, разположено на 18 км от сирийската столица. Армията с подкрепата на отрядите на народното опълчение прогони терористите от "Джейш ал-ислам" и "Джебхат ан-нусра" и си възвърна стратегическото място. Десетки екстремисти са ликвидирани. Сирийските военни са създали около летището зона за безопасност, а в момента са се заели с разминирането на отвоюваната територия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване