12/15/15 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Единствено Народен съюз се обединява, а не се разделя

  Народен съюз се обединява, това  решение взеха лидерите на коалицията съвместно с общинските председатели , съветници и кметове влезнали на местните избори от листите на Народен съюз на конференция в НДК. Над 280 човека пожелаха да продължат заедно и  да се почне веднага подготовка за президентски и парламентарни избори.Този успех, който постигна  Народен съюз  за няколко месеца трябва да продължи да се развива. След добрите резултати на местните избори Народен съюз е по- значим и важен фактор в парламента.
Голямата партия се чувства комфортно, че в тази мътна вода може лесно да прелъстява по-малките групички. Това заяви .председателят на Гражданско движение „Бъдеще и развитие за България” Светлин Танчев по време на пресконференция на Народен съюз.
Танчев не се ангажира да прави прогнози за бъдещето на управлението, защото към момента нещата не са ясни. Не знаем какво ще се случи с Патриотичния фронт и Реформаторския блок.
По повод политическата ситуация в страната той коментира, че политиците с по-дълъг опит са наблюдавали случващото се и преди. ГЕРБ така внезапно действали тези хора с коалиционните си партньори, а след това ги врътвали в най-сюблимния момент.
Танчев заяви , че  се виждат сериозни трусове в по-малките партийни субекти като патриотите и реформаторите. Все повече търсят някакво взаимодействие с партии като нас, които са последователни и отстояват тезите и идеите, с които са влезли в парламента, подчерта той.
Във връзка с Конституционните промени съпредседателят на „Народен съюз” Румен Йончев изтъкна, че Народното събрание има 240 народни представители и 10 от тях се опитват да наложат волята си как да изглежда Конституцията. Той бе категоричен, че волята на 10-ина народни представители не може да бъде представителна за волята на народа и на Народното събрание.
„Не разбирам драмата сред тези 10-има човека, които не виждат точно своите предложения, отразени в конституционния проект”, изтъкна съпредседателят на Народния съюз и допълни, че става дума за борба между няколко адвокатски кантори, които се опитват да овладеят съдебната власт, но народното представителство не може да участва в това.

Йончев допълни, че промяната в Конституцията не е всичко в съдебната реформа. Бъдещето на управлението не е наш проблем, а на министър-председателя и мнозинството, категоричен бе той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване