12/15/15 11:05
(http://www.klassa.bg/)

Интервю с Павлина Дешева – една от основателките на мобилното приложение за кучета - Doglar

 Здравей Поли, ще ни разкажеш ли какво е Doglar и какво се опитва да каже с махащата си опашка?

Доглар се опитва да покаже, че да си собственик на куче може да е още по-забавно и приятно като се премахнат някои малки пречки по пътя. Доглар е мобилно приложение, което цели да улесни собствениците на кучета по различни начини - лесно да намерят половинка на своя домашен любимец, да се запознават с нови приятели като по този начин могат да забравят завинаги за самотните разходки и спокойно да отидат в съседното заведение с четириногите си приятели за по чаша топъл чай или студена бира (в зависимост от сезона и предпочитанията;))

Откъде дойде идеята за подобно приложение

От това, че едновременно в главите на екипа ни са се зараждали различни въпроси по повод четириногите ни другари. В моята глава въпросът беше: "Къде аз и моите приятели можем бързо и лесно да намерим други кучета, скоито нашите любимци да създадат здраво и породисто поколение?". В главата на съдружничката ми Биляна "Стига вече самотни разходки. Как най-лесно бих могла да се запознавам с нови хора и да направя разходката на моя френски булбог по-приятна и забавна?". Докато софтуерното студио Digimark си разсъждавали "Кучетата срещат и събират хората. Как това може да се направи още по-лесно и приятно с помощта на технологиите, с които разполагаме в наши дни?". И така тези няколко мисли ни събраха с мисията да създадем мястото, където собствениците на кучета лесно могат да се запознават, да разменят опит и идеи и да сме им полезни по всякакви начини. 

3. Смяташ ли, че има бизнес в кучетата и кучета в бизнеса?

Определено! Кучетата са част от семейството и да имаш куче не е просто да имаш домашен любимец, ами е нещо много повече - семейство, приятелство, отговорност. Оттам и възможностите се разгръщат.

Как приеха кучкарите идеята за подобна платформа?

Страхотно! Наистина, когато обявихме, че започваме работа по приложението в много кратки срокове се събраха адски много хора, които да поискат ранна покана за приложението и също много от тях започнаха да препоръчват на приятели. Честно да си кажем, вярвахме, че ще има интерес, но не чак такъв - в рамките на един ден се записаха три пъти повече хора, отколкото ние бяхме планирали и се бяхме надявали. В момента те сами разпространяват аквитноDoglar, споделят с нас идеи за това как да го доразвием, коментират кои заведения са dog-frendly, за да ги включим в нашия албум с места. Въобще подкрепата е много вдъхновяваща за нас като екип да направим невероятен продукт за тези страхотни хора.

Захванали сте се и с няколко по-социални инциативи като това да откриете гостоприемните места за кучета в София. Къде ще срещаме на по греяно вино в кучешка компания през зимата?

Да, решихме да разширим хоризонтите, както на собствениците на кучета, така и на местата в София, от гледна точка на локации, където те да се срещат дори и през студените зимни дни. Много е важно за нас собствениците на кучета да не бъдат дискриминирани за това, че искат уикенда да похапнат или изпият чаша чай/греяно вино с любимеца си, без да го оставят сам вкъщи. Именно затова направихме подробно проучване на местата, където сте добре дошли с четириногите си другари и силно ги препоръчваме. Ресторантчета, книжарнички, бургер местата и coworking места в София като скоро ще представим и такива в други градове. Можете да разгледате и да следите албума, в който всяка седмица представяме по някое ново място ТУК.

Правят ли кучетата хората по-социални?

Оказа се, че да, дори повече отколкото сме предполагали. Попитахме ги в социалните мрежи и те си признаха - собственик на куче е два до три пъти по-социален и готов за социални нови контакти, когато е в компанията на четириногия си най-добър приятел. Този факт може само да ни радва и да се стараем да подстрекаваме все повече социалните контакти помежду им.

С какво друго ще е полезно приложението освен с това да намира правилната половинка за всяко куче и да помага на стопаните да откриват приятна компания за разходките?

Мислим всякакви изненади за нашите потребители - от dog-frendly местата до подаръци за рождения ден на животинката, от промоциите за кучета около тях до съвети за това как да се грижат за домашните си любимци още по-добре, от това как разумно и отговорно да размножават кучетата си и да ги отглеждат по най-оптимален начин до сигнали за грандинки с отрова, за да не попаднат на тях в съотвения ден. Тъй като да притежаваш четириног домашен любимец си е отговорност ние се стремим, както да намалим рисковете за тях и техните кучета, така и да разширим хоризонтите им за възможностите около тях :)

 

Последно бих искала да споделя, че официално от днес приложението е активно в App Store за iOS потребители и може да бъде изтеглено напълно безплатно от нашия сайт: http://doglar.me/

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване