12/15/15 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Командира пусна в атака шамани хамелеони

 Броени дни след като отрочето му ДСБ изпадна от държавната трапеза и излезе в опозиция, Командира извади от нафталина приближените си политолози хамелеони Евгений Дайнов и Огнян Минчев, за да лъскат имиджа на марионетката му Радан Кънев и да атакуват премиера и главния прокурор.

Активирането им бе още в четвъртък - броени часове след решението, с което депутатите отхвърлиха промените в конституцията, предлагани от министъра в оставка Христо Иванов в опит да сложи юзди на съдебната власт, и продължи обилно през почивните дни и вчера. Първо Минчев – през блога си, а след това и Дайнов – в две поредни телевизионни интервюта, направиха пространни изявления, чиято крайна цел бе да внушат, че ДСБ били единственото спасение за държавата и лек за съдебната реформа, а Борисов и Цацаров – „тормозители“ на обществото и риск за демокрацията. Очаквано,

умозренията на политическите шамани на Командира бяха тиражирани от едни и същи сайтове

все свързани с тандема Командира-Цветан Василев - “Медиапул” на бившата шефка на пресцентъра на кабинета „Костов“, „Фрогнюз“ на ортака на забегналия банкер – Огнян Стефанов, познат и под ДС псевдонима агент Академик, и електронните издания на кръга „Икономедия“ на енергийния олигарх и авер на Костов - Иво Прокопиев. Освен съвпадението в тезите и общите трибуни Минчев и Дайнов обаче споделят още нещо общо – и двамата са бивши галеници на комунистическия режим, които в наше време

богато се възползват от грантовете на свързани със Сорос организации

Справка, публикувана в публичното пространство, показва, че само за 2013 г. „Прозрачност без граници“ се е облажила с близо 200 бона подобни грантове. В същото време преди няколко години антроположката Достена Лаверн разкри, че Минчев е бивш преподавател по марксизъм в СУ по подобие на Костов, който по времето на соца бе преподавател по политикономия, но във ВИИ „Карл Маркс“. Комунистическа номенклатура се оказва и другият политически шаман на Командира – Дайнов. В същото интервю Лаверн посочи, че той е бил стипендиант на колежа „Сейнт Антъни“ в Оксфорд със стипендия от фондация „Людмила Живкова“. За разлика от Минчев обаче, който след промените упорито се изкарва десен политолог въпреки богатото си соцминало, Дайнов след идването на демокрацията на няколко пъти смени цвета си подобно на хамелеон, следвайки този, който дава парите. Така по времето на тройната коалиция той работеше като експерт към БСП на хонорар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване