12/15/15 01:10
(http://pik.bg)

Награди „Дунавски Лимес" насърчават туризма в Русе

Награди „Дунавски Лимес" насърчават туризма в Русе

Наградите „Дунавски Лимес“, с които се отличават водещи фирми в областта на туризма, бяха връчени за трета поредна година в Русе. Инициативата е на общината и на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, а идеята е да се насърчи браншът за по-добри условия за туризъм в града.

Официалната церемония бе открита от кмета Пламен Стоилов, който сподели, че Русе се променя и това е предпоставка за привличане на повече туристи. А това от своя страна ще доведе и до нуждата от повече хотели, ресторанти, заведения и ще насърчи развитието на малкия и средния бизнес. Бяха връчени няколко отделни награди за туроператор на местни фирми, като за първи път в категорията „Туроператор за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък“ бяха отличени едновременно две агенции - „Дунав турс хотелс“ и „А.Н. Балкантурс“. Те си поделят наградата за лоялната им конкуренция, партньорство и взаимопомощ по време на трудното лято за круизните кораби по Дунава.

За най-добър ресторант бе избран „Левента“, а за най-добър хотелски ресторант - „Теодора Палас“. Хотел на годината стана „Космополитън“, “. бизнес хотел е „Сити арт хотел“, а хотел „Одисей“ е най-добрия семеен хотел. Хотел „Вега“ бе отличен като най-оценяван хотел на територията на град Русе. Бяха връчени още награди за заведение за бързо хранене, за най-добър кафе-бар, за нощно заведение, за механа, както и няколко отличия за дебюти. Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите бе присъдена на Гимназията по туризъм, която има отлични резултати в подготовката на туристически кадри и партнира успешно в туристическата дейност.

Церемонията бе съпътствана от музикална програма с участието на талантливи млади изпълнители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване