12/15/15 08:15
(http://www.dnevnik.bg/)

Няма да съм следващия министър на правосъдието, обяви Кунева


Няма да съм следващия министър на правосъдието, обяви днес по Би Ти Ви вицепремиерът Меглена Кунева. Според нея Христо Иванов е свършил всичко, което е могъл. Кунева изрази съжаление, че той не е продължил да работи като министър на правосъдието.

Движение "България на гражданите" дава шест месеца на правителството, след които ще реши дали да продължи да го подкрепя, каза лидерът на организацията. Кунева поясни, че подкрепата за кабинета ще продължи, ако се работи сериозно по съдебната, здравната и образователната реформи, приемането на антикуропционния закон, въвеждането на електронното управление и одобряването на пътна карта за преструктуриране на енергетиката.

Според нея промените в Конституцията, които не бяха одобрени от част от колегите и от "Реформаторския блок", са в правилната посока. "Въпросът е поведенчески, дали като има трудност се предаваш или казваш - "Не, има надежда", поясни Кунева. Тя допълни, че всеки може да работи за реформите и като обикновен депутат в парламента.

На въпрос на водещия: "Има ли предатели в "Реформаторския блок"?, лидерът на ДБГ отговори - "Не сте сериозен нали?"

Меглена Кунева призна, че коалиционните отношения между подкрепящите правителството партии не са на ниво. Според нея дори лидерите на отделните организации в "Реформаторския блок" не са се събирали достатъчно често, липсвали и срещи между парламентарните групи на Реформаторите и ГЕРБ. Кунева смята, че не е редно един да говори от името на всички, без да е взел тяхното мнение.

Вицепремиерът на няколко пъти избяга от отговор на въпроса дали би напуснала, ако при приемането му в парламента, бъдат отрязани най-острите моменти от изработения под нейно ръководство антикорупционен закон. Кунева уточни, че това е закон на Министерски съвет и носи подписа на премиера.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване