12/15/15 13:21
(http://pik.bg)

Областният управител на Сливен хвърли оставка

Областният управител на Сливен хвърли оставка

Областният управител на Сливен Димитър Сяров е депозирал оставката си тази сутрин.

Сяров бе назначен за областен управител на Сливен от квотата на „Демократи за силна България“. Според Сяров по отношение на работата му като областен управител не е имало критики от страна на правителството, а оставката му е политически акт.

„Подавам оставката си след решението на националното ръководство на ДСБ да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме“, заяви Димитър Сяров. Той коментира и оставането на министър Москов в правителството.

„Той пое тежък кръст още с поемането на поста министър на здравеопазването. С решението си да остане в правителството кръстът му става още по тежък. ДСБ подкрепя политиката му в министерството, което ръководи, но партията вече не стои зад него“, каза още Сяров. Димитър Сяров е учредител на ДСБ и на Реформаторския блок в Сливен. От 5 години е член на Националното ръководство на ДСБ.

След оттеглянето на доверието на партията от правителството и решението за оставката си Сяров е водил разговори с местните структури на ДСБ в областта, които са подкрепили решението му. Оставката на областния управител на Сливен трябва да бъде гласувана на заседание на Министерски съвет до края на годината. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване