12/15/15 02:53
(http://pik.bg)

Само адвокати подкрепиха Съюза на съдиите в Пловдив

Само адвокати подкрепиха Съюза на съдиите в Пловдив

В протеста, за който призоваха юристите от Съюза на съдиите, в Пловдив откликнаха почти само адвокати. Изключение направи само един съдия и то от Пазарджишкия районен съд.

Освен адвокати, подкрепа на протеста изразиха и студенти и стажанти юристи. От бившите колеги на главния прокурор Сотир Цацаров в протеста не се включи никой. Работата на съда не е лесна, тя е публична, каза организаторът на протеста в Пловдив адвокат Стефан Левашки. Затова съдиите трябва да се избират от съдии, а не от парламентарни квоти, политици, не бива и прокуратурата да кадрува, защото тя, както и адвокатурата, е страна в един съдебен процес. Всички виждаме какво става, как след толкова шумни скандали нищо не следва, каза адвокат Емилия Недева. Като адвокати, ние сме наясно колко пъти прокуратурата образува производство не само по икономически, но и по политически сметки. Това просто не бива да продължава и ние сме тук, за да кажем- "Не" и да подкрепим Висшия касационен съд в лицето на неговия председател Лозан Панов.

Известният защитник на граждански права адвокат Михаил Екимджиев посочи формулата - правилните хора на правилните места. За съжаление, обаче, каза той, нещата стават много бавно, трудно ще настигнем демокрации с много повече история от нас. Но - не бива да се отказваме. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване