12/15/15 07:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Турският премиер Ахмет Давутоглу пристига на посещение в България


Турският премиер Ахмет Давутоглу пристига на посещение в България днес. Той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Росен Плевнелиев.

Двамата премиери ще обсъдят развитието на двустранните отношения и сътрудничеството по отношение на мерките за овладяване на миграционния натиск, гласи съобщението на Министерския съвет. В 16:15 Давутоглу ще посети и държавния глава Росен Плевневлиев.

В същото време "Атака", ВМРО и Българският антифашитски съюз се обявиха срещу посещението на турския премиер. Привърженици на "Атака" ще се съберат пред БНБ в 11:00 часа сутринта, след като полицията забрани провеждането на демонстрация пред Министерския съвет.

Българският антифашистки съюз (БАС) изрази опасения, че България може да бъде въвлечена в конфликта между Русия и Турция и заяви, че е против поемането на каквито и да е ангажименти за съвместни действия с Анкара в размирните региони. ВМРО изпрати писмо до президента Росен Плевневлиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и премиера Бойко Борисов, в което настоява да не се заявява каквато и да е подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на Турция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване