12/15/15 14:23
(http://pik.bg)

Удостоиха Прокопис Павлопулос със званието Доктор хонорис кауза на БАН

Удостоиха Прокопис Павлопулос със званието Доктор хонорис кауза на БАН

На церемония в Големия салон на Българската академия на науките на държавния глава на Република Гърция проф. Прокопис Павлопулос днес беше присъдено званието Почетен доктор, съобщиха от БАН.

Президентът Павлопулос е удостоен с титлата Доктор хонорис кауза за приноса му в областта на правните науки. След церемонията новият почетен член на Академията проф. Павлопулос изнесе лекция на тема: „Правото на искова молба и на предоставяне на съдебна защита в рамките на европейския правов ред“. Проф. Павлопулос изтъкна в изложението си, че тези две права представляват институционална гаранция на „европейската правова държава“, обезпечават се от международното право и се признават изрично в разпоредбите на Всеобщата декларация за правата на човека.

В рамките на посещението в БАН на водената от президента Павлопулос делегация на зам.-министъра на външните работи на Р. Гърция Йоанис Аманатидис беше връчен Отличителният знак на Председателя на Академията „за съдействие на разширяването на културното и научното сътрудничество между Гърция и България“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване