12/15/15 09:57
(http://pik.bg)

Ушати сови заселиха Казанлък

Ушати сови заселиха Казанлък

Десетки сови са се заселили и живеят в центъра на Казанлък. Те са се превърнали в истинска атракция за живеещите наоколо, предаде БГНЕС.

Птиците са от вида ушата горска сова, която е застрашена от изчезване и е включена в Червената книга на защитените видове в България. Първите сови в центъра на Казанлък се появили преди 2 години. Макар, че са пред очите на хората, не са много тези, които ги забелязват. През деня птиците кротуват, сливайки се с дърветата. Забелязват се при внимателно вглеждане в клоните. Те са нощни птици, но понякога летят и през деня. 

,,Отпреди 2 години бяха първо 1- 2 животинки - това беше някъде през февруари месец, имаше сняг, а сега тази година са още от ноември тука и съквартирантите казаха, че имаме горе около 30. 29 - 30 бройки са били една вечер", разказа съседът на совите Димчо Димитров. На птиците не им се налага сами да търсят храна, защото любовта на съседите към животните е голяма. ,,Ние правим опити да ги храним в интерес на истината с месо - знаем, че се хранят и така правим опити с малки късчета. Хвърляме ги нагоре с конци и се опитваме да ги нахраним, защото в контейнера почти не намират нищо. Искаме да ги задържим тук при нас - просто са интересни като обитатели, необичайни за района.И така обичаме животните и се грижим за тях, както можем", допълни Димитров. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване