12/15/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Четирима олигарси в заговора на Костов и Василев

 

Станишев топлата връзка със Слави Трифонов

Четирима олигарси подкрепят превратаджиите Иван Костов и Цветан Василев в опита им да направят пуч в Темида и изпълнителната власт и да сменят легитимната власт с удобни за тях политици и магистрати. Това разкри ПИК, като публикува „мафиотската пирамида“ на превратаджиите. Агенцията припомни, че водачи на заговора и съответно най-отгоре на пирамидата стоят Командира и забегналия в чужбина мажоритарен собственик на КТБ, който вече година и половина се укрива от родното правосъдие. „Те са архитектите на порочната финансова ламя КТБ, идеологизират заверата и никога няма да простят на Борисов, че в края на първия си мандат спря държавната помощ за кухата им банка и я лиши от ресурс“, посочва ПИК. На второ ниво под тях са подсъдимият за данъчни измами Гриша Ганчев, през когото и до момента Василев продължава да краде малкото реални активи на КТБ, обвиняемият за данъчни измами лекарствен олигарх Огнян Донев, разследваният от прокуратурата по десетки жалби от КФН енергиен олигарх Иво Прокопиев и газовият барон Сашо Дончев, когото Борисов лиши от ключовата му роля на посредник при доставките на топливо, посочва още агенцията. Четиримата са обединени от това, че са били спрени финансовите им потоци и именно затова подкрепяли опита за преврат. В същото време те разполагат и с медии, чрез които подсигуряват пропагандната мощ на сценария на пуча - „Дневник“, „Капитал“, „Клуб Зет“ и „Медиапул“, изброява агенцията, като подчертава, че въпросните интернет издания са с нищожна популярност сред обществото, но посланията им придобиват популярност, като се тиражират в Нова TV и bTV. Там властта е овладяна от неколцина близки до кръга „Капитал” новинарски шефове, които са изолирали официалните ръководства на телевизиите и упражняват контрол върху избора на теми и събеседници, обяснява ПИК.

Третият кръг във въпросната превратаджийска пирамида бил политическият, в който влизат наместникът на Костов начело на ДСБ Радан Кънев, дясната ръка на Командира Атанас Атанасов и Гроздан Караджов, а също адвокатката на Цветан Василев и Гриша Ганчев Татяна Дончева, както и бившият соцлидер и председател на ПЕС Сергей Станишев. Според агенцията Станишев заедно със съпругата си Моника са топлата връзка към „резервния кон на превратаджиите“ Слави Трифонов. Както стана ясно преди две седмици, парите за бъдещата партия на Трифонов идват именно от Василев, като целта е да бъдат предизвикани предсрочни избори, след което формацията заедно с патерица в лицето на партийката на Татяна Дончева да сформира парламентарно мнозинство. „Станишеви и Слави Трифонов работят в комбина от няколко месеца и това не е тайна за държавния елит. Сергей дори ръкопляскаше шумно на Дългия, разположен на трибуната на стадион „Васил Левски”, посочва ПИК. Четвъртият кръг в пирамидата пък бил съдийско-адвокатската общност, като негово лице след падането от власт на Христо Иванов бил шефът на ВКС Лозан Панов. Чрез него за каузата на превратаджиите била напазарувана и Нели Куцкова, която в момента се бори за поста на шеф на Софийския апелативен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване