12/18/15 13:25
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Над 50 процента от горивото в Турция идва от "Ислямска държава"

Валери Симеонов: Над 50 процента от горивото в Турция идва от "Ислямска държава"

"Добре би било обществото да получи някаква информация за въпросния производствен цех в град Лепица, Плевенско, за незаконно гориво от къде е бил зареждан със суровина", каза Валери Симеонов, съобщава "Фокус". 

„Беше открит цех за производство и складове за незаконно гориво. Оказа се, че се произвеждат хиляди тонове гориво, само че никой не каза от каква суровина се произвеждат. Правя връзка с това, което отдавна знаем, а пък и световните медии го оповестиха преди четири седмици, когато удариха руския самолет, че „Ислямска държава” дължи своята икономическа стабилност върху производството и износа на суров петрол от базите на Сирия и Ирак, които са на нейна територия. Голямата част от това гориво се продаваше на Турция.

Точно поради тази причина Турция не предприемаше никакви действия срещу „Ислямска държава”. Напротив! Даже обучаваше техните кадри и ги зареждаше с оръжия, защото получаваше огромен процент гориво. Говори се, че над 50% от горивото в Турция, което се използва, е от незаконния добив от „Ислямска държава”. Мога да гарантирам, че това гориво не е спирало само на територията на Турция, а част от него е пристигало и в България. Определени кръгове от хора нямат интерес да го оповестят това. Има много елементарен начин и това е чрез химически анализ да се установи от къде идва горивото. В тази връзка бих препоръчал да се проверят и бензиностанциите с какво гориво работят и всички, които работят с преработка на гориво. Няма да е лошо да се направят профилактични проверки и тогава ще лъсне голата истина”, каза още Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване