12/18/15 17:46
(http://pik.bg)

Вижте какво каза новият правосъден министър в първото си интервю

Вижте какво каза новият правосъден министър в първото си интервю

Новият правосъден министър Екатерина Захариева даде първото си интервю след като зае поста. Тя говори пред Илиана Беновкса. Ето какво каза:

Екатерина Захариева: И с председателя на Върховния касационен съд, и с Главния прокурор съм работила добре в президентството.

Илиана Беновска: Г-жо Захариева, станахте и правосъден министър.Ще Ви пречи ли Главният прокурор Цацаров или ще работите заедно?

Екатерина Захариева: Мога да работя добре с всички. До момента съм работила добре в президентството и с председателя на Върховния касационен съд, и с Главния прокурор, когато сме имали контакти, и се надявам така да продължим. Мисля, че няма нужда от излишно противопоставяне.

Илиана Беновска: Влизате в кабинет „Борисов 2“. Голяма отговорност - при много тежка и усложнена обстановка отвън, и отвътре ,и при 8-годишен мониторинг върху правосъдието ни. Как ще работите, Вие, като министър?

Екатерина Захариева: Познавам всички от колегите. С голяма част от тях съм работила в кабинет „Борисов 1“ . Убедена съм, че ще работим добре, в колегиален дух.  С премиера Борисов също съм работила. Бях негов зам.-министър в Министерство на регионалното развитие и благоустройството три години в кабинет „Борисов 1“.

Илиана Беновска: България се нуждае от визионерство и лидерски качества.Каква е Вашата лична мисия, мисията на Екатерина Захариева, в кабинет „Борисов 2“, като министър на правосъдието?

Екатерина Захариева: Довършване на съдебната реформа. 25 години говорим за нея. Добра основа има, но и много има за вършене. Мисля, че хората очакват бързи резултати, защото недоверието е огромно, а те са изключително нетърпеливи. Аз не мога да обещая видими бързи резултати. Мога да обещая бързо придвижване на законопроекта за съдебната власт, който е готов и се нуждае от малки изменения. Обещавам с цялото си сърце и душа, с всичките си усилия и умения, който имам, да работя за това - доверието в институциите като цяло и в съдебната власт да се върне. Самочувствието и увереността на магистратите, че тогава, когато работиш честно със сърце и душа, когато се движиш само от закона и морала, така както конституцията и законите повеляват, ти, ще имаш шанса за кариерно развитие и израстване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване