12/18/15 18:03
(http://www.dnevnik.bg/)

Депутат от партията на Кунева подозира ДСБ, че не излиза в опозиция заради привилегии


Депутатът от движение "България на гражданите" Антони Тренчев изрази в ефира на Би Ти Ви подозрение, че депутатите от ДСБ не излизат в опозиция, за да не спрат да ползват определени привилегии. Той призова отцепниците, да се обявят за независими депутати възможно най-скоро.

"Като независими депутати те ще загубят държавната си субсидия. Съпредседателят и зам.-председателят на парламентарната група пък ще спрат да идват на работа с държавните мерцедеси. Те ще загубят и получаваната половин заплатата над основната. Надявам се мотивите да са други, но те не могат да продължават в това шизофренно състояние", каза Тренчев.

Атаката му явно беше срещу Радан Кънев, който е съпредседател на парламентарната група на Реформаторите и нейния зам.-председател Мартин Димитров. Миналата седмица двама обявиха, че ще са опозиция на правителството и ще гласуват по съвест.

В отговор на въпрос Атони Тренчев обяви, че предсрочните избори за слабо вероятни. "Преди два месеца имаше местни избори и те препотвърдиха разпределението в парламента. Не виждам какво ще се постигне. Ще се съберем в същия формат, ще се загубят 6 месеца и 50-60 милиона лева", допълни той.

Депутатът Красимир Янков от БСП също по Би Ти Ви обаче прогнозира предсрочни избори на есен. Според него това ще е факт, защото конфронтацията в Реформаторския блок ще се засили, а и се виждали знаци за такъв сценарий от ДПС и Бойко Борисов. "Стабилността се пропуква като теза", посочи Янков.

Румен Овчаров от БСП уточни и кога ще са предсрочните избори – "когато дойде време да се плаща сметката за некадърното управление".

Красимир Янков предложи и широк дебат, с който да се въведе принципа партията, спечелила изборите, да прави самостоятелен кабинет, независимо колко депутати има. Според него така ще отпадне нуждата от патерици в управление и от златен пръст. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване