12/18/15 16:00
(http://pik.bg)

Настаняват намереното в Пловдив дете в приемно семейство, обвиниха майката

Настаняват намереното в Пловдив дете в приемно семейство, обвиниха майката

Лилия Сашева Делева на 33 години е жената, изоставила детето си вчера в Пловдив.

Днес Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу нея по чл. 182 ал.1 от НК. В него става дума за изоставяне на лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и създаване на опасност за неговото физическо развитие. Малката Владислава, която се оказа на 11 месеца, ще бъде настанена в приемно семейство.

20 такива семейства има в Пловдив, 4 от тях в момента са готови да приютят и да се грижат за детето. Момиченцето е оставено в количка вчера във входа на нова кооперация, с кафене в съседство. Детският плач се носел около 20 минути, когато управителката на заведението видяла детето. Точно тя е извикала полиция и е задвижила акцията по спасяването му. Публикуването на снимките на намереното дете в социалните мрежи пък помогна да бъде открита майката.

Лилия Делева се е обадила в полицията около полунощ, днес няколко пъти е сменяла версиите си, но има видеозапис от кооперацията, на който ясно се вижда как тя оставя дъщеря си в количката и си тръгва. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване