12/18/15 14:10
(http://pik.bg)

Оправдаха бащата отвлякъл Жорко в Нова Зеландия

Оправдаха бащата отвлякъл Жорко в Нова Зеландия

След 4 години ходене по съдилищата, бащата на малкия Жорко от Бургас бе оправдан.  На 26 март 2011 година  Гери Ардерн изведе сина си, без знанието на майка му от летище Бургас към Нова Зеландия. След това започна дълга битка на семейството, за да си върнат детето, съобщава „Флагман”. Процесът стартира през 2013 година в Бургаския окръжен съд, а Гери Ардерн остана в родината си и беше съден задочно.

Проведоха се над 20 заседания, за да преценят магистратите, че новозеландецът не е отвлякъл сина си. 
От мотивите на съдия Георги Пепеляшев, публикувани в сайта на Бургаския окръжен съд, става ясно, че съдебният състав е оправдал Ардерн заради това, че той имал църковен брак в Шотландия с майката на малкия Жорко – Петра Бакалова. 

Новозеландецът признал детето, а и не бил го отвлякъл, а 11-годишният тогава Жорко не бил принудително отведен, дори напротив. Ставало с ясното съзнание на детето, считат магистратите. Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване