12/18/15 08:37
(http://www.klassa.bg/)

Секскандалът в СУ набира скорост!

 Факултетният съвет прие, че всички факти, изнесени от студентите за асистента Чавдар Стоянов, са истина. За повечето от изтъкнатите факти се знаеше преди. Много е важно, че студентите излязоха с имената си и лицата си и това даде възможност на факултета да реагира. Това коментира пред bTV преподавателят в Юридическия факултет на Софийския университет доц. Атанас Семов.
От няколко дни медиите гърмят, че асистент Чавдар Стоянов е правил сексуални намеци и е отправял директни покани към студенти, като им е писал есемеси и е карал младеж, който не се справил с упражненията, да прави лицеви опори без тениска. Студентите свидетелстват за потресаващия случай с лицата и имената си. Направена е подписка, Факултетният съвет е бил свикан спешно по случая. 

"Съчувствам на майката на това момче, тя ни е колежка. То е едно объркано и проблемно момче, дете на сбърканата ни демокрация, и е пример за това докъде може да се стигне при усещането за безнаказаност и липса на правила. Тези човешки драми са нетипични за университета. В Юридическия факултет лекции четат много авторитетни хора и това не е лицето на нашия факултет", коментира още доц.  Семов.

Бяхме чували преди за доста неща, за охраната на Стоянов знаем - това се вижда по коридорите. Много важно е, че  Юридическият факултет трябва да дава пример за бързо решаване на подобни проблеми. Ректорът ще има последната дума в началото на идната година да реши дали да уволни дисциплинарно Стоянов, но смятам, че няма да има различно мнение от Факултетния съвет.

Асистентите на Юридическия факултет са блестящи хора, а Чавдар Стоянов беше едно изключение, коментира доц. Семов. 

Проблеми с Чавдар Стоянов е имало с всеки курс, коментира студентката Даяна Василчина. Нейна колежка цитира есемеси на преподавателя до нейни състуденти-момчета. Стоянов писал съобщения от типа на: "Когато си свободен, звънни ми за кафе". 

Самият Чавдар Стоянов, който вчера участва в сутрешния блок на телевизията, обяви, че зад атаките срещу него стои декана, и отрече да е писал на студентите и да ги е карал да правят лицеви опори без тениски, нито пък "челни стойки".  

Звънеше и ни заплашваше, че, ако не подкрепим подписка за него, ще има сеч, споделя в ефир студентът Богдан Кирилов. Според студентите асистентът влизал с въоръжена охрана в университета и обяснявал това, че е заради заплахи срещу него и баща му. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване