12/18/15 15:04
(http://pik.bg)

Ски-курортите в България запазиха цените си от миналите сезони

Ски-курортите в България запазиха цените си от миналите сезони

Този зимен сезон цените на услугите и настаняването в планинските курорти на България не са се променили в сравнение с предишната зима, предаде руският интернет сайт ВОтпуск, позовавайки се на информация на българското министерство на туризма. Същевременно в много български курорти ще има отстъпки за деца и групови посещения.


В новия зимен сезон водещите планински курорти са разширили своята инфраструктура. Така в Банско ще работят две нови писти с изкуствен сняг, като по този начин общия им броя ще достигне 18. За любителите на ски-спусканията дневният абонамент ще струва 58 лева, а за децата до 7 години само един. Нощувката в хотелите в Банско е от 30 до 120 лева. В Пампорово е пуснат в експлоатация нов четириместен лифт. Цената на нощувката там варира от 50 до 120 лева. 


„Всички планински курорти предлагат програми за фестивали и конкурси, чиито пик ще бъде около Коледа и Нова година“, отбелязаха от прес-службата на министерството на туризма. От там съобщиха, че се наблюдава ръст на броя чуждестранни туристи, в това число и от Русия. В момента България е сред шестте най-популярни дестинации в Европа за зимен туризъм, като за руските туристи е на първо място. Миналата година през зимния туристически сезон страната е била посетена от 1.2 милиона чуждестранни туристи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване