12/18/15 20:40
(http://pik.bg)

Студенти са новите мулета на опитните каналджии! Вижте защо висшистите се оказаха идеални за трафик на бежанци

Студенти са новите мулета на опитните каналджии! Вижте защо висшистите се оказаха идеални за трафик на бежанци

Студенти със собствени автомобили и шофьорски книжки са новите мулета на опитните каналджии, разкриха адвокати, специализирали се в делата за трафик на бежанци през българо-турската граница. В последните два месеца криминалната хроника отчита, че все повече млади мъже на възраст 19-24 години са арестувани за трафик на мигранти, припомня Флагман.

Случаите им са като под индиго – те са от провинцията, живеят в Студентски град и очевидно са примамени от възможността за лесни пари. Каналджиите пък ги предпочитат, защото не бият на очи, не са криминално проявени, а и владеят сравнително добре английски език, което им позволява лесна комуникация с мигрантите.

Последният такъв пример с Евгени Драганов и Николай Дочев. И двамата са студенти. Първият е в Музикалната консерватория, а вторият в УНСС. Преди месец те бяха заловени край Царево в опита им да екскортират до София 32-а бежанци – мъже от Сирия и Ирак. На момчетата е оставено да свършат най-мръсната работа – да поемат мигрантите от т.нар.“репери“(които ги прекарват през гората, б.а.) и поемайки целия риск да ги ескортират до българо-сръбската граница, прекосявайки цялата страна. От материалите по делото не е ясно каква сума им е обещана, но според неофициална информация става въпрос парите са смешни – по 100 евро на човек или общо 3200 евро за групата. По други дела стана ясно, че каналджиите прибират по 1000-1500 евро от бежанец, за да го закарат до Калотина.

По същото това досъдебно производство в качеството си на подбудители са привлечени други две лица – Милко Милев и Теодоси Гочев. Последният е от Ловеч, откъдето е и Николай Дочев. Двамата очевидно се познават и Гочев е използвал по-младия си съгражданин, за да го вкара в престъпната схема, която сега може да прати двата студенти в затвора.

Интересна подробност е, че организаторите на каналите за трафик на хора оставят десетки килограма хранителни продукти в гората. Хората в Малко Търново от месеци се чудят какво правят в града лускозни лимузини и високопроходими джипове. Точно те често за забелязвани по полски пътища, където добре сложени момчета подхвърлят хранителните продукти, очевидно, за да подсилят мигрантите след тежкия преход.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване