12/19/15 20:53
(http://www.klassa.bg/)

Братовчед на Кадафи: ДАЕШ заграби химическо оръжие от секретни складове в Либия (ВИДЕО)

 В момента фанатиците от "Ислямска държава" разполагат с химическо оръжие, взето от секретните складове в Либия.Просто джихадистите получиха достъп до най-секретните бази на Кадафи след като правителството му бе свалено от власт през 2011 година. И в страната се възцари двувластие, от което се възползваха най-различни терористични групировки, в това число и ДАЕШ. Това твърди в интервю за RT Arabic братовчеда на сваления либийски диктатор Ахмед Кадафи Ал-Дам.
"Те/ бойците от ДАЕШ-бел.ред./успяха да намерят някои от направените дълбоко в недрата на пустинята подземни секретни хранилища, в които бе складирано това химическо оръжие. За съжаление охраната на тези складове не беше от най-добрата и вярната.", разказва роднината на Муамар Кадафи. Според него откраднатия отровен товар бил транспортиран към северно африкански страни и продаден на черния пазар. 

"Публична тайна е,че именно чрез контрабандата те са продали това опасно нещо на трети страни. Има само два официални случая за кражба на отровни вещества от Триполи",пояснява Ал-Дам.Той твърди,че химическото оръжие вече дори и се използва от терористите- и на територията на либия, но и не само там. Но това е останало някак си незабелязано от  световната общественост  

 Ахмед допълва,че спецслужбите са намерили автомобил, пълен с бомби със зарин след сражение в джамията Ал-Кудс в Триполи. "Информацията ми е от наши източници в Триполи. В първия случа става дума за кражба на седем варела с опасно химическо оръжие, при втори случай пак е кражба, но този път на пет варела", казва братовчедът на Муамар Кадафи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване