12/19/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Градският транспорт и влаковете с обща карта

 Догодина ще реализираме идеята за единна карта за крайградски влакове и градски транспорт. Това съобщи днес шефът на „БДЖ - Пътнически превози” Димитър Костадинов. За нея той уточни, че са необходими разговори с общините. "Работим по въпроса, говорили сме със Столична община", заяви още той и добави, че целта на БДЖ е догодина идеята да се реализира.

Костадинов обяви още, от средата на следващата година ще е възможно да се купуват онлайн билети за всички влакове, пътуващи у нас. „С пускането на новата билетна система на железницата ще може да се взема превозен документ онлайн и след като вече сме се качили във влака”, обясни той. По думите му вече се водят преговори с фирми, доставчици на Интернет. В момента през мрежата билети могат да се купуват само за 18 от всички 600 влака на БДЖ, движещи се всеки ден. 5 от тях са със задължителна резервация на място.

За празниците по Коледа и Нова година БДЖ ще осигури допълнително около 10 000 места. Те ще бъдат основно във влаковете в първия и последния от поредицата почивни ден, съобщиха още от железницата.

От БДЖ представиха днес новото си разписание, влязло в сила от неделя. От железницата обясниха, че по сигнали на граждани в него вече са направени някои промени. Оказало се, че с един от влакове между София и Русе хората пътуват за работа и са недоволни по-високата цена. От железницата обещаха да решат проблема като му свалят категорията.

От БДЖ обявиха още, че през зимата влакът Пловдив-Варна се движи само до Шумен, а през лятото ще продължава до морската столица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване