12/19/15 15:08
(http://pik.bg)

Какво да направим, ако не откриваме курсора на мишката

Какво да направим, ако не откриваме курсора на мишката

Случвало ли ви се някога да изгубите следите на курсора на мишката върху екрана? За щастие, повечето операционни системи имат вградена функция, която може да ви помогне да намерите курсора бързо. Предлагаме ви съветите на Make Use Of за това как бързо да открием курсора на мишката във всяка платформа.

За Windows потребители:

Потърсете с Mouse в Start менюто и преминете към „Pointer Options“ таба. Сложете отметка до „Show the location of the pointer when I press the Ctrl key“. Сега, по всяко време ще можете да намерите курсора, просто като натиснете клавиша Ctrl. В резултат ще се появи пулсиращ кръг около курсора, което има за цел да ви помогне да го намерите.

За OS X El Capitan потребители:

Има вградена функция, която ще ви помогне да намерите курсора намишката. Просто раздвижете пръста си върху тракпада (или размърдайте мишката) напред и назад и показалеца на мишката ще стане огромен за миг. След като го намерите, просто спрете да мърдате и той ще се върне до нормалния си размер.

За Linux потребители:

System Settings > Mouse and Touchpad. Тук ще намерите подобна възможност като в Windows, да намерите курсора като натиснете клавиша Ctrl. По подразбиране тя е изключена.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване