12/19/15 21:55
(http://www.klassa.bg/)

КАКВО НАПРАВИ АТАКА ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

 На 15 януари единствено АТАКА изми очите на българския народ, като излезе на протест срещу посе­щението на държавния секретар на САЩ Джон Кери и неговата заместничка Виктория Нюланд. Движе­нието в столицата на няколко пъти бе блокирано за­ради кортежа на Кери, а на гражданите бе забранено да отварят прозорците си, докато трае визитата.

„Не искаме България да се огъва под натиска на американските господари, които са дошли тук”, каза тогава зам.-председателят на партията Десислав Чуколов.

Националистите издигнаха лозунги „Аз съм бъл­гарин и съм против американския натиск за добив на шистов газ”, „Аз съм българин и съм против тран­сатлантическото търговско споразумение” и „Аз съм българин и съм против война с Русия”. Лозунгите бяха преведени и на английски език, за да може Кери да ги прочете и да разбере, че той и държавата, която представлява, не са желани в България.

 

ЯНУАРИ

ПОИСКА РЕСТАРТ НА „КРЕМИКОВЦИ” И РАЗВАЛЯНЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА ЗЛАТО

Патриотите за пореден път в НС предложиха раз­валяне на неизгодните за България концесионни до­говори за добив на злато и редки метали и възстано­вяване дейността на „Кремиковци” с цел откриване отново на работни места. И двете ключови предложе­ния на АТАКА бяха отхвърлени от ГЕРБ, ДПС, ПФ, ББЦ, РБ и АБВ.

 

10 ЯНУАРИ

ОТБЕЛЯЗА 71 ГОДИНИ ОТ US-ПОГРОМА НАД СОФИЯ

Протест пред US-посолството

 

На 10 януари АТАКА изле­зе на протест пред вратите на посолствотo на САЩ по повод 71 години от американския погром над София. „USA=те­рористи”, „Искаме извинение за военното престъпление на САЩ”, „САЩ дължите ни 24 млрд. лв. за щетите”, гласяха част от плакатите на протес­тиращите националисти.

На митинга Сидеров зая­ви, че САЩ сега е световната мутра, която е действала ви­наги с агресия и насилие. „От този бункер (US-посолството) идва цялото зло за България, защото оттук се диктува поли­тиката на страната ни, катего­ричен беше той.

 

22 ЯНУАРИ

 

ЯНУАРИ

ФЕВРУАРИ

 ЗАЩИТИ СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ В УКРАЙНА ОТ КИЕВСКАТА ХУНТА

През февруари АТАКА предложи поправки в Закона за бъл­гарските граждани, така че да се даде възможност на нашите съ­народници от Украйна, ако искат да станат български граждани, това да става по облекчена процедура.

По този начин АТАКА показа отношение към сънародниците ни зад граница и опита да ги спаси от братоубийствена война и киевската хунта, която е подкрепена от няколко български прави­телства. НС обаче отхвърли предложението на АТАКА.

 

ФЕВРУАРИ

Скочи срещу ДПС за преименуването на починали хора

Местан поиска да се заличат от регистрите българските имена на гражданите с турско-арабски по време на Възродителния процес

 

АТАКА се обяви в НС катего­рично срещу предложените от ДПС промени в Закона за гражданската регистрация. Според тях държавна­та администрация трябва да заличи от регистрите българските имена на гражданите с турско-арабски имена по време на Възродителния процес.

 

ФЕВРУАРИ

СЪБРА ПАРИ ЗА ДЕЦАТА НА ДОНБАС

Кампанията бе под наслов „Да помогнем на децата от Донбас”

 

Структурата на партия АТАКА в Ямбол проведе успешна иници­атива за набиране на средства в подкрепа на децата на Донбас. Събраните пари бяха преведени по сметката на Хуманитарния ба­тальон „Новороссия”.

 

19 ФЕВРУАРИ

ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ

 

ФЕВРУАРИ

ПРЕДЛОЖИ БЕДНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПО- НИСКИ ДАНЪЦИ, БОГАТИТЕ ПО-ВИСОКИ

И тази година АТАКА настоя да се премахне пло­ският данък и да се въведе прогресивно данъчно обла­гане. Националистите искат бедните да плащат по-ниски данъци, а богатите по-висо­ки. В България олигарсите дължат само 10% данък, а във Франция например все­ки, спечелил над 500 000 евро, се облага с 49%. И това предложение беше от­хвърлено от мнозинството в парламента.

 
 
 
 
 
11 – 14 ФЕВРУАРИ
Подкрепи независимостта на Крим и Донбас
 
 
 
Посещението на парламентарната делега­ция на АТАКА в Република Крим се превърна в празник на вековните българо-руски връзки. От 11 до 14 февруари Волен Сидеров, Десис­лав Чуколов, Магдалена Ташева и Димитър Димов, заедно с екип на ТВ АЛФА, посетиха републиканската столица Симферопол, града с федерално значение Севастопол и историче­ския град Ялта. Водената от председателя на партията група бе приветствана от всички нива на държавното управление на стратегическия полуостров.
 
 
 
 
25 ФЕВРУАРИ
НА БУНТ СРЕЩУ НОВИЯ ЗАЕМ
 

На 25 февруари националистите единствени протестираха пред НС срещу увеличаването на външния ни дълг с нови 27 млрд. лв. Атакистите изказаха възмущението си от правителството, което ги натовари с нов многомилиарден заем. Те бяха категорични, че парите ще се използват за превъоръжаване на армията ни със ста­ро американско оръжие и самолети.

 

 

РАЗКРИ НАШЕСТВИЕТО НА US- ТЕХНИКА В БЪЛГАРИЯ

Партия АТАКА и АЛФА ТВ от началото на годината разкриват за стоварването на американска бойна техника в България и ней­ното транспортиране из цялата страна. Многократно депутатите повдигаха този въпрос и по време на парламентарния контрол, но военният министър отричаше за наличието на такава всеки път. Въпреки заснетите кадри от гара Зимница управляващите лъжеха цяла година, че нямало основание за паника. Показахме ви обаче кадри на бойните машини по магистрала „Тракия“, в Русе, БТР-и в Бургас, танкове край Провадия и др.

 

ЗОВЕ ЗА ПОВЕЧЕ ЕКИПИ НА СПЕШНА ПОМОЩ В МАЛКИТЕ ОБЩИНИ

През май депутатите от АТАКА поискаха да се увеличат екипите на Спешна помощ в малките об­щини. Пред здравния министър Петър Москов по време на пар­ламентарен контрол те посочиха редица случаи, в които хора ча­кат с часове линейки до населе­ните им места.

 

9 МАЙ

УВАЖИ ПАРАДА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД НА 9 МАЙ

Лидерът на АТАКА беше единственият български политик, който присъства на историческото събитие в Москва

 

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров беше единственият български политик, който уважи историческото събитие в Москва на 9 май 2015 г. На зрелищния парад, на който Русия демонстри­ра изключително високо ниво на военна защи­теност, присъстваха 30 държавни глави, но не и българският. Отсъстви­ето на Плевнелиев по­каза, че е поддръжник на хитлеризма. Руската федерация показа сила, мощ и нови оръжия без аналог в света.

 

МАЙ

Сезира прокуратурата срещу бТВ И НОВА

Сидеров подаде сигнал до прокуратурата, до КЗД, СЕМ и БХК срещу бТВ и Нова ТВ за разпалване на ет­ническо напрежение, целящо предизвикване на етни­чески сблъсъци в България, което ще доведе до трайно присъствие на чужди войски у нас.

Дълги години тези теми бяха табу в двете медии. Докато АТАКА говореше за циганска престъпност и ислямизация на страната ни, партията беше заклеймя­вана като фашистка и ксенофобска именно от двете телевизии.

Припомняме, че през 2015 г. АТАКА предупреди, че външни фактори подготвят сблъсъци на етническа и верска основа у нас. Целта е чрез провокации и граж­дански размирици като в Куманово, Македония, да се дестабилизира етническият мир, което да доведе до окупиране на страната ни от НАТО.

 

МАЙ

ПОГНА МОН ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ

В края на май депутатката от АТАКА Калина Балабанова даде гласност в НС пред министъра на образованието Тодор Танев за източването на огромни суми от еврофондове по проект ,,Студентски практики“. Става дума за стотици хиля­ди левове, които са отивали в джоба на определени хора, предоставяли по доку­менти стаж на студенти. Реално такива стажове обаче не са провеждани.

 

 

3 МАРТ

НАД 15 000 БЪЛГАРИ И РУСКИТЕ ДЕПУТАТИ КАРПОВ И ХУДЯКОВ НА ШЕСТВИЕТО НА АТАКА ЗА ТРЕТИ МАРТ

Над 15 000 българи под знамената на АТАКА отбелязаха 137 години от Освобождението на България от турско робство. Шест­вието на патриотите мина под наслов „10 години АТАКА – 10 години битка за България! От турско иго ни освободи Русия, НЕ ЕС“. То тръгна от пилоните на НДК, водено от лидера на нацио­налистите Волен Сидеров. По негова покана специални гости и участници в митинга бяха Анатолий Карпов, депутат от руската Държавна Дума от управляващата партия „Единна Русия“ и Ро­ман Худяков, депутат от руската Държавна Дума и зам.-предсе­дател на фракцията ЛДПР. В пламенна реч Сидеров заяви, че не искаме натовски бази, а неутралитет и сътрудничество с Русия.

 

17 АПРИЛ

НАВЪРШИ 10 ГОДИНИ

Партия АТАКА навър­ши 10 години на 17 април 2015 г. Честито, атакисти – вие, които отстояхте ка­узата „България над всич­ко!“ въпреки репресиите, клеветите и предателства­та! Вие сте гаранцията, че второто ни десетилетие ще бъде също толкова мощно, ярко, преобразяващо като първото.

Пътеводител, първопро­ходец, ледоразбивач – това е АТАКА през последни­те 10 години от историята на нашата нация. И тъкмо това спасява България от бездната на дивия капи­тализъм. Водена от Во­лен Сидеров, през 2005 г. АТАКА вдигна заплаши­телен юмрук срещу нео­либералната вакханалия на чуждите колонизатори и им поиска сметка за гра­бежа на националните бо­гатства, за икономическия геноцид над българите, за циганската престъпност и потурнашката корупция, за обезбългаряването на прекрасната ни земя и за прокудените по чужбина милиони наши братя и се­стри.

Днес АТАКА е първата и единствена парламен­тарна партия, която води борба срещу въвличането на България в американ­ската война срещу братска Русия. Такава е и ще бъде нашата мисия, нашата служба, нашата съдба – да бъдем винаги първите, с цената на всичко.

АТАКА първа призова „Да си върнем България!“

АТАКА първа извика „Долу ДПС!“

АТАКА първа поиска да се сложи край на потурч­ването на цели региони от Родината.

АТАКА първа заяви, че националните богатства и печелившите индустрии трябва да се върнат в бъл­гарски ръце.

АТАКА първа внесе закони за реиндустриали­зация на България и га­рантирана социална спра­ведливост.

АТАКА първа поиска българинът да получава доходи, равни на европей­ските.

АТАКА първа вдигна лозунга „Не на НАТО! За неутралитет!“

АТАКА първа създа­де връзки с обявените за неугодни на Вашингтон „аутсайдери“ като Иран, Сирия, Куба, Венецуела, за да покаже как се води неза­висима външна политика.

Имаме много имитато­ри – нагаждачи, приспосо­бенци и други несретници. Това е неизбежно. Но изми­налите 10 години показаха, че те се появяват и умират като вируси, поразени от силния патриотичен иму­нитет на АТАКА, защото им липсва най-важното – вяра. Вяра в собствената правота, вяра в бъдещето на България.

Вдигнете високо юмру­ците, националисти! Бъл­гария няма да оцелее без ударната сила АТАКА.

 

 

24 АПРИЛ

Пребори се за признаването на арменския геноцид

АТАКА в продължение на 10 години води борба за признаването на арменския геноцид и внася проекторешението над 8 пъти в НС

 

По предложение на АТАКА България призна арменския геноцид в Османската империя и обяви 24 април за Ден на възпоминание на неговите милион и половина жертви. Това стана на 24 април 2015 г., когато се навършиха 100 години от кървавите зверства. ГЕРБ, БСП, ПФ, АБВ, РБ, БДЦ обаче замениха думата „геноцид” с „масово изтреб­ление” по заръка на Борисов. Проекторешението на националистите беше внасяно в няколко поредни парламента 8 пъти.

Волен Сидеров разговаря с руския външен министър Сергей Лавров в Армения в края на април

Сидеров присъства на международния форум в Ереван на тема „Против престъплението геноцид”, посветен на 100-годишнината от геноцида над арменския народ. Нито един държавен представител на България не присъства на траурните церемонии в Ереван.

 

10 ЮНИ

ПРЕДЛОЖИ В НС: По-евтин ток. Вдигане на мин. заплата. Бонуси за учителите при пенсия

Партия АТАКА предложи в НС четири народополезни изменения и допълнения на Кодекса на труда, които за­сягат българите. На 10 юни те обаче бяха отхвърлени от ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, БДЦ и АБВ. Първото е минимал­ната заплата да не бъде по-малка от средната мини­мална работна заплата за държавите от ЕС. Другото предложение беше свърза­но с възнагражденията на преподавателите. Сидеров предложи учителите да взи­мат накуп толкова заплати при пенсиониране, колкото години имат педагогически стаж. Третото предложе­ние на АТАКА се отнася до българските работници. От партията на Сидеров пред­ложиха да се добави текст в Кодекса на труда: „Бъл­гарските граждани, които се наемат на работа, да се ползват с предимство пред всички останали”. Целта е действително да има борба с безработицата на нацио­нално ниво, като се даде път на родния работник пред чуждия такъв. Друго­то предложение беше за изплащане на пълните въз­награждения на работници и служители. В момента Кодексът на труда дава въз­можност да не се изплаща пълното възнаграждение на работещ, а само до 60%.

АТАКА поиска също да се замрази цената на тока, но мнозинството в парламента отхвърли предложението на нацио­налистите.

 

ЮНИ

Каза стоп на помощите за непълнолетни майки

АТАКА предложи да се пресече порочната практика държавата да изплаща помощи на непълнолетни майки. През юни 2015 г. обаче ГЕРБ, ДПС, РБ, БДЦ и АБВ го отхвърлиха.
Внесените промени от Сидеров и група народни представители се отнасяха за Закона за семейните помощи за деца. Предложението е детски надбавки да получават само родители, които са навършили 18-годишна възраст. Според АТАКА в сегашния си вид Законът за семейните помощи за деца създава редица предпоставки пред определени групи от обществеността да злоупотребяват със средствата от републиканския бюджет.

 

ЮНИ

СПРЯ ДАЛАВЕРА С ОБЩИНСКА ЗЕМЯ В ДОБРИЧ

Местните парламентаристи от АТАКА в Добрич спряха през лятото готвената от ГЕРБ продажба на общинска земя в града. 9 декара имоти бяха представени като пустеещи и предвидени за оран. Проверка на атакистите показа, че това не отговаря на истината. На посочения терен кипяха усилени строителни дейности. Благодарение на намесата на националистите сделка е осуетена.
Атакистите са категорични, че ще продължат да следят за подобни ощетяващи практики и през 2016 г. и ще правят всичко възможно, за да ги възпират.

 

ЮНИ

Поиска забрана за гей парада

АТАКА иска глоба от 1000 до 5000 лв. и затвор до 5 години за публично афиширане на хомосексуализъм, както и забрана за гей парадите. Депутатите от партията на Сидеров предложиха промени в Наказателния кодекс, но те бяха отхвърлени от ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок.
От АТАКА смятат гей парадите, както и подобните мероприятия, за не просто опасност за традиционните български ценности, но за покушение срещу обществото .

 

ЮНИ

ПРЕДЛОЖИ 500 ЛВ. МИН. ПЕНСИЯ И ЗАПАЗВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ

АТАКА предложи законодателни промени в НС, чрез които минималните пенсии да бъдат изравнени със средно европейските, но не по-малко от 500 лв., както и възрастта за пенсиониране да не бъде повишавана. Депутатите от ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, БДЦ и АВБ в края на юни обаче отхвърлиха законодателните изменения и отказаха да осигурят достойни старини на българските граждани.

 

29 ЮНИ

УЧАСТВА В АСАМБЛЕЯТА ПО ПРАВОСЛАВИЕ ВЪВ ВИЕНА

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров участва в 22-та Генерална асамб

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване