12/19/15 17:55
(http://www.klassa.bg/)

САЩ посочиха кои страни се кани да окупира Путин

 Американският политолог Пол Гобъл, считан в Щатите за „експерт по въпросите на Русия”, не изключва, че „Русия може да нападне нови територии”, пише „Русская весна”. Според него, Владимир Путин може да остане на власт само ако удържа населението на Русия на ръба на „истерична мобилизация”.
„Нападението може да стане по различен начин. Първо, нападение от самата Русия на съседни територии – на първо място на Южна Осетия, на части от белоруската територия и нови украински територии. Можем да очакваме руски атаки дори в Северен Казахстан. Мисля, че колкото повече руснаци приемат проблема без съпротива, толкова по-активно те ще атакуват” – разсъждава американския експерт.

Политологът предупреждава, че и други страни в света, имайки пред вид преди всичко Китай, могат също да започнат да се държат като Русия.

„Ако Китай види, че международната общност не се безпокои какво прави Русия в Крим или в Южна Осетия, тогава ще видим много сериозна политика на настъпление в Южнокитайското море, предвестници на която вече наблюдаваме” – отбелязва Гобъл.

Пол Гобъл по време на президентството на Рейгън е заемал длъжността съветник на държавния секретар Джеймс Бейкър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване