12/20/15 12:29
(http://pik.bg)

200 машини ще ловят снежинките в Бургаско

200 машини ще ловят снежинките в Бургаско

197 машини ще се грижат за зимното поддържане на пътищата в област Бургас. Наличната техника е базирана по пунктовете, автомобилите са обслужени и заредени, а отговорниците по зимно поддържане са инструктирани за работа при влошени метеорологични условия, съобщава радио "Фокус".

Необходимият брой техника за зимното поддържане на автомагистрала "Тракия" е 37.
Специализираната техника, с която се извършва снегопочистването, включва - роторни снегорини, трактори и автомобили с гребла, пясъкоразпръсквачи, товарачни машини, влекачи, лугоразпръсквачки.
Количествата инертни материали, необходими за поддържане на републиканските пътища в състояние през зимния сезон на територията Бургаска област, са - 3000 т сол, 4000 т пясък, 1800 т луга и 30 т калциев двухлорид. За АМ „Тракия” са необходими - 1670 т сол, 71 тона сухи химически вещества и 120 тона течни химически вещества.

Областно пътно управление (ОПУ)-Бургас разполага с 2 собствени роторни снегорини, които при отправено искане от фирмите-изпълнители предоставя.

Срещу снегонавявания на магистралата на територията на област Бургас са монтирани огради с дължина около 4 км.

По-трудни участъци за поддържане през зимния сезон в региона е отсечката Венец-Карнобат, както и проходите Приморски, Дюлински, Айтоски и Ришки. При влошена метеорологична обстановка на тези места се съсредоточава повече техника за осигуряване на безопасността на движението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване