12/20/15 12:42
(http://pik.bg)

БДЖ: Дядо Коледа ще пътува във влак от София до Плевен

БДЖ: Дядо Коледа ще пътува във влак от София до Плевен

Утре (21 декември) Дядо Коледа ще пътува във влак на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, който се движи по маршрут от София до Плевен, съобщиха от пресцентъра на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД.

На плевенската жп гара белобрадият старец ще бъде посрещнат от деца в неравностойно положение, настанени в социални домове и Центрове за настаняване от семеен тип. Инициативата се осъществява съвместно с „Националното сдружение на сираците в България” (НССБ).

Тази година белобрадият старец ще се придвижи с влак, който ще потегли от Централна гара София в 10:30 ч. и ще пристигне в Плевен в 13:15 ч. Третият вагон от композицията на влака ще бъде празнично украсен със специални гирлянди, изработени ръчно от деца в неравностойно положение.

По време на своето пътуване във влака до Плевен Дядо Коледа ще се погрижи и за доброто настроение на клиентите на националния железопътен превозвач. Той ще създаде коледна атмосфера, а най-малките пътници ще получат вкусни изненади.
При пристигането на влака на плевенската жп гара Дядо Коледа ще бъде посрещнат от шестдесет деца от социалните институции в Плевен, Пордим и с. Мечка. Той ще зарадва малчуганите с различни лакомства и подаръци.

„За пореден път „Холдинг БДЖ” ЕАД доказа, че е социално отговорна компания. Ръководството на националния железопътен превозвач винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата в неравностойно положение, което е в голяма полза за тях и е от изключително значение, както за тях самите, така и за техните близки. Тази коледна инициатива ще достави огромна радост на децата от социалните домове в малките населени места, благодарение на БДЖ и на другите институции и представители на бизнеса, с чиято подкрепа се осъществява”, каза председателят на „Националното сдружение на сираците в България”, Слави Михайлов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване