12/20/15 10:56
(http://pik.bg)

Екатерина Захариева замаза очите на зрителите от ефир: Не съм близка до никакви кръгове! Не искам да вадя томахавки срещу никого

Екатерина Захариева замаза очите на зрителите от ефир: Не съм близка до никакви кръгове! Не искам да вадя томахавки срещу никого

Не съм близка до никакви кръгове. Ще търся диалог с всички. Това каза в предаването "Тази неделя" по БТВ новият министър на правосъдието Екатерина Захариева.

Хората са прави, че съдебната система не върви както трябва. Има бавно правораздаване, остава усещането, че ако имаш пари и правосъдието не важи за теб. Всички трябва да седнем на масата и да разговаряме на съдебната реформа. Най-спешното нещо, което предстои, е внасянето на Закона за съдебната власт. Притеснява ме, че магистратите, които извършват нарушения и всеки ден четем за това, не носят своята отговорност. според мен това притеснява и главният прокурор, както и председателите на ВАС и ВКС.

Пак повтарям, че абсолютно всички трябва да седнем и да разговаряме. Включително и тези, които сега твърдят, че съдебната реформа не се е състояла.

Промените в Конституцията бяха много хубаво нещо. Мога да дам пример с явното гласуване във Висшия съдебен съвет, каза още тя. Аз съм двигател на реформите, които се случиха преди години в регионалната политика и енергетиката. Тогава и сега ще действам по един и същ начин - чрез диалог. Не искам да вадя томахавки срещу никого. Това не означава, че няма да има спор и ще съм съгласна с всичко. Трябва да има публично обсъждане, диалог с политическите партии и внасяне на законите в парламента. Не мога да коментирам темата За разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова. Не знам дали това е режисирано или е нещо друго. Трябва да има максимално бърза проверка. Разследването на ВСС трябва да е открито и честно, категорична беше Захариева.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване