12/20/15 07:34
(http://pik.bg)

Младежи в неравностойно положение ще се включат в Немския коледен базар

Младежи в неравностойно положение ще се включат в Немския коледен базар

Младежи без семейства и живеещи на прага на бедността – всички те потребители на социалните услуги на фондация „Конкордия България“, ще се включат в Немския Коледен базар на 20 декември.

Базарът ще се проведе в Градската градина, до пл. Батенберг от 11,00 до 22,00 ч. Фондацията е част от международната организация „Конкордия Социални проекти“, която развива дейност в подкрепа на деца и младежи в Румъния, Молдова и България.

Социалните услуги на фондацията се обединяват около общите усилия и цели на екипа да осигури удовлетворяване на основните жизнени потребности на младежи и деца в неравностойно положение като база за интензивна социално-педагогическа работа с тях по посока на усвояване на умения за независим и самостоятелен живот.

В тази връзка ателието за изработване на свещи и работа с глина на „Конкордия“ възниква най-напред в контекста на педагогическата и трудотеапевтична програма на фондацията, а през годините работа се налага като място, в което редом с упражняването на базови трудови навици и умения, свързани с фината моторика, може да се доразвие в посока реализация на произведената продукция и осигуряване на регулярна заетост за младежи от целевата група. Те произвеждат севщи с различни форми, цвят и дизайн и винаги ръчно изработени за добра кауза.

Важно е за хора, преживели различни трудности, да изпитат сами усещането да създадеш нещо от началото до края и да хванеш в ръката си резултата на своя труд. По този начин поднасят своето пъстро и артистично „Благодаря“ към хората, които подкрепят „Конкордия“. В тази връзка фондацията с радост ще вземе участие със собствен щанд в Немския коледен базар в София, който предоставя пространството си и за благотворителна дейност насочена не само към пренасянето на културните обичаи на немско говорящите страни в България, но и към популяризирането на българските традиции в Европа.

По традиция през ноември и декември в цялата страна се организират различни базари и изложения, но този базар обединява усилията на екип, който работи в насока утвърждаване на българо-немските взаимоотношения и културен обмен, като същевременно си поставя за цел това да бъдe достъпнo за хората от всички социални групи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване