12/20/15 12:16
(http://www.dnevnik.bg/)

Ферибот потъна край остров Сулавеси, има загинали


Общо 39 души са спасени, а трима са загинали, след като ферибот потъна заради лошото време край индонезийския остров Сулавеси, съобщи БТА, като цитира "Асошиейтед прес. Спасителите продължават да се борят с лошите метеорологични условия и високите вълни, за да открият останалите пътници.

Фериботът със 110 пътници и 12 души екипаж потеглил в събота сутринта от югоизточния ръкав на Сулавеси през залива Боне към южния ръкав на острова, когато се разразила морската буря. 

Корабът бил погълнат вчера следобед от вълни, високи над три метра, уточни ръководителят на спасителната акция Роки Азикин в Макасар, столицата на провинция Южен Сулавеси. Сред пътниците има 14 деца, допълни той.

Шест спасителни лодки и кораби са изпратени, след като е получен сигналът за помощ.

По-рано тази сутрин рибари са открили четирима души, включително жена и дете, със спасителни жилетки.
Говорителят на транспортното министерство Джулиъс Барата допълни, че още 35 оцелели и трима мъртви са били открити по-късно.

Инцидентите с фериботи в Индонезия са отнели живота на стотици хора през последните години. Корабите често са претъпкани, а разпоредбите за сигурност почти не се спазват. Страна се простира на над 17 000 острова с население 250 милиона души. Пътуването с кораби е популярен и сравнително евтин начин за придвижване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване