12/21/15 17:55
(http://pik.bg)

Въвеждат електронната билетна система и електронни табла на спирките в Бургас

Въвеждат електронната билетна система и електронни табла на спирките в Бургас

През следващата година проектът за интегриран градски транспорт на Бургас продължава с въвеждането на електронната билетна система, електронните табла на спирките и въвеждането в експлоатация на видеонаблюдението на територията на града, както и на новата бърза автобусна линия. Това обяви на представянето на проектобюджета на Община Бургас за следващата година кметът Димитър Николов, съобщава „Фокус”. „В началото на 2016 г. разчитам да се завърши кръстовището на „Трапезица”, каза още кметът Николов. Продължава строителството на пътен възел „Запад”.

Започва изграждане на спортен комплекс в “Славейков” с покрит олимпийски басейн и футболно игрище. Продължава строителството на многофункционална зала „Арена Бургас”, като ще се разчита на помощта на държавата. 
"Отделяме средства да проектирането на мултифункционален спортен комплекс в „Меден рудник“, който включва с две футболни игрища, едно за баскетбол, едно за волейбол, скейт, фитнес, детски открит басейн", каза още кметът Николов. 
Продължават строителните дейности на водните цикли в кварталите Черно море и Рудник, с изграждане на напорен тръбопровод за отвеждане на отпадни води до ПСОВ Ветрен. Стартират строително – монтажните дейности по II – ри етап на канализация в гр. Българово. Ще бъде изградена мрежа с обща дължина 12 981 м. На финален етап са водните цикли във Ветрен – Минерални бани – Банево, ще се финализира и канализацията в село Маринка.


Община Бургас продължава с работата по проекти, свързани с опазване на околната среда и водните пространства. След първите три мобилни станции за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци, които функционират в кв. Възраждане, ж.к. Лазур и централна градска част, в инвестиционната програма на Общината е предвидено изграждане още 6 такива, които да обслужват и останалите жилищни квартали.

Ще продължи изграждането на подземни контейнери за отпадъци.
Продължават дейностите по корекцията на река Отманлийска с изграждане на нов оточен канал и укрепването на крайбрежието Бургас – Сарафово, заради свлачищните процеси. През 2016- та г. ще бъдат завършени велоалеите до Сарафово, местността „Пода“, Минерални бани. рез новата година ще приключи цялостното укрепване и възстановяване на стенописите в храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване