12/21/15 09:59
(http://www.dnevnik.bg/)

Над ден отне отстраняването на проблема с тока в столичния кв. "Люлин"


Електрозахранването на всички клиенти в столичния квартал "Люлин" е възстановено. Причина за повредата - пожар в колектор на компанията - е била външна намеса, опит за кражба на меден кабел, съобщиха от ЧЕЗ.

Отстраняването на повредата отне над 24 часа, след като малко след полунощ в събота "Люлин" остана без ток. Електроподаването е било възстановено след 03.00 часа в понеделник сутрин, макар от ЧЕЗ да бяха обещали това да стане до 20.00 часа в неделя.

Голяма част от клиентите са били захранвани с електроенергия по алтернативни схеми.

Въпреки че пламъците в колектора са били загасени, екипите на дружеството са били затруднени да започнат подмяна на кабелите, заради дима.

Възстановителните дейности ще продължат и днес, за да се осогурят захранващи трасета, които да гарантират и резервно захранване при евентуални аварийни ситуации, заяви пред БНР Виктор Станчев, директор на Дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ. Тъй като част от абонатите са на резервно електрозахранване, Станчев допълни, че нормалният режим на работа ще бъде възстановен днес или утре.

Отново заради кражба, но този път на масло от трансформатор, без ток останаха и стотици в квартал "Надежда". И там електрозахранването вече е възстановено.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване