12/21/15 10:49
(http://pik.bg)

Новите прожектори във Варна заслепяват шоьорите

Новите прожектори във Варна заслепяват шоьорите

Шофьори от Бургас избухнаха срещу новите LED прожектори, които са поставени на голяма част от пешеходните пътеки в града, съобщава "Флагман". Те недоволстват от това, че осветителите са монтирани на ниско, като по този начин заслепяват водачите. На редакционната поща на Флагман.Бг получихме десетки писма от бургазлии, които се оплакват от силното осветление на "зебрите".

В града са монтирани 60 LED прожектора на ключови места. Тяхната функция е да осветяват добре през тъмната част от денонощието пешеходните пътеки, разположени по-далеч от уличните стълбове. Целта е да се повиши вниманието на шофьорите, когато наближават "зебра" през нощта. От Общината са категорични, че осветлението е насочено към самата пътека, за да не пречи на видимостта на водачите.

Шофьорите обаче са на друго мнение. Те смятат, че идеята е много добра, но изпълнението не струва. Според тях прожекторите трябва да се поставят по-нависоко - на върха на стълбовете, за да не ги заслепяват. Така те ще имат по-добра видимост към зебрата. В противен случай прожекторите ще имат обратен ефект и вместо да намалеят инцидентите на пешеходните пътеки, те ще се увеличат драстично, смятат бургазлии.

"Поредната добра идея с лошо изпълнение! Тези прожектори са толкова ниско монтирани, че заслепяват пешеходците, които вървят срещу тях. За да са ефективни, трябва да се повдигнат и да осветяват отвисоко. В момента те не вършат никаква работа", коментират недоволно шофьорите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване